Την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων της Covid-19 στη χώρα μας είναι κατά 37% μικρότερος από την προηγούμενη και το επιδημιολογικό επίπεδο είναι σχεδόν σε αυτό του περσινού Οκτωβρίου είπε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι αποκλιμακώνεται και η πίεση στο σύστημα Υγείας. Αλλά και στην Ευρώπη από  47 χώρες οι 38 έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης τόνισε.

“Στις μονάδες εντατικής θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών με Covid κατά 15% επί του συνόλου των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο υποχωρεί σε λιγότερες από 100 ανά ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων εξιτηρίων παραμένει μικρότερο της μονάδας” ενημέρωσε.

Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα επιταχύνθηκε, καθότι καταγράφηκαν 37% λιγότερες διαγνώσεις. Ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγουν με τη νόσο επίσης μειώθηκε κατά 37% και φτάνουμε σε λιγότερους από 20 ανά ημέρα.

Σχετικά με την παρέμβαση δημόσιας υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 30 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,4 εκατομμύρια πολίτες, ενημέρωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερα Εδω