Από τη μέρα που ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή στο φως έχουν έρθει πολλά άγνωστα στοιχεία για τη ζωή του και κυρίως για την αμύθητη περιουσία που είχε καταφέρει να χτίσει όλα αυτά τα χρόνια,

Στην Αυτοψία, το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου, στον Αντώνη Σρόιτερ μίλησαν άνθρωποι που είχαν γνωρίσει τον Γιώργο Τράγκα και είχαν συνεργαστεί μαζί του αποκαλύπτοντας διάφορες πτυχές του χαρακτήρα του και του τρόπου που λειτουργούσε στις σχέσεις και τις συνεργασίες του.

Η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη αναφέρθηκε στη βομβιστική επίθεση που είχε δεχτεί ο Γιώργος Τράγκας το 1999 λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε η φήμη πως ο δημοσιογράφος είχε στήσει μόνος του αυτή την ιστορία.

«Αυτή ήταν μια βομβιστική επίθεση που έχει μείνει σαν αστικός μύθος μέχρι και σήμερα παρότι έχουν περάσει δυο δεκαετίες. Έγινε τον Απρίλη του 1999. Έμεινε σαν αστικός μύθος για πολλούς λόγους. Πρώτον για τον τρόπο με τον οποίο έγινε, λόγω του ότι δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και γιατί όλα αυτά τα χρόνια ο Γιώργος Τράγκας είχε πλάσει έναν μύθο γύρω από αυτό που είχε γίνει.

Ήταν μια υπόθεση πάρα πολύ σκοτεινή. Στα δημοσιογραφικά γραφεία από την πρώτη στιγμή λέγαμε, “Καλά εντάξει, μόνος του την έβαλε τη βόμβα”. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε αρκουδάκι Τέτοιου είδους βομβιστική επίθεση στην Ελλάδα δεν είχε συμβεί ποτέ. Δεν ήταν ένα μικρό αρκουδάκι. Ήταν ένας μεγάλος λούτρινος αρκούδος.

Τώρα, δε ξέρω ποιος έξυπνος πήγε και έβαλε έναν τεράστιο λούτρινο αρκούδο κάτω από ένα αυτοκίνητο. Ήταν σαν να φώναζε, “θέλω να βρείτε τη βόμβα”. Και την βρήκαν όντως… Είχε γίνει έρευνα από την αστυνομία και μάλιστα από την αντιτρομοκρατική.. Ο ίδιος όμως μετά είχε μπλέξει και κατηγορήσει γι’ αυτή την ιστορία κόσμο και ντουνιά….Είχαν γίνει έρευνες. Είχε γίνει μια δικογραφία που περιλάμβανε πέντε άτομα, τρείς Αλβανοί και δυο Έλληνες. Είχε συλληφθεί ένας Αλβανός και είχε κατηγορηθεί ότι ήταν αυτός που την τοποθέτησε. Ο άνθρωπος αυτός αποφυλακίστηκε και μετά άρχισε νέος γύρος από τον Γιώργο Τράγκα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ηρώ Καριοφύλλη.

Περισσότερα Εδω