Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Βόλου πραγματοποίησε η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τον Πρόεδρο εργαζομένων Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας κ. Μπαζιάνα Γιώργο.

ViberViber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το θέμα συζήτησης δεν μπορούσε να είναι άλλο από το νομοσχέδιο «έκτρωμα» που ψηφίστηκε από τη ΝΔ της προηγούμενη εβδομάδα. Ένας νόμος που όπως είπε και ο Πρόεδρος των εργαζομένων αλλάζει την υπόσταση του ΟΑΕΔ ως έναν οργανισμό με κοινωνικό χαρακτήρα όπως τον γνωρίζαμε έως τώρα. Ακόμα τονίστηκε πως αντί να υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση επενδύει στα προγράμματα κατάρτισης.

Από την πλευρά της η πρώην Υπουργός τόνισε προς τους εργαζομένους πως οι αλλαγές που προβλέπει ο νόμος, θα λειτουργήσουν εις βάρος των ανέργων καθώς θα οδηγήσουν ένα μεγάλο τμήμα αυτών εκτός μητρώου ΟΑΕΔ και κατ’ επέκταση εκτός επιδόματος ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνονται τα κοινωνικά προγράμματα του Οργανισμού.

Κλείνοντας η κα Παπανάτσιου σημείωσε πως «η κυβέρνηση υποβαθμίζει και απαξιώνει τον ΟΑΕΔ αλλάζοντας ακόμα και το όνομα του οργανισμού μετά από 53 χρόνια. Είναι επιλογή της να προωθήσει την υποχρεωτικότητα της κατάρτισης με πόρους του ταμείου ανάκαμψης, 1.2 δις €, έναντι του δικαιώματος στην εργασία.»

FacebookFacebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google NewsGoogle News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω