Σε απάντηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκου Ευαγγέλου στην τοποθέτηση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Γάτσα για την ΚΟΙΝΣΕΠ επισημαίνονται τα εξής:

“Για ακόμη μία φορά η «μπάλα στην εξέδρα» από τον κ. Γάτσα. Μάλλον στη βιασύνη του να απαντήσει στην ανακοίνωση του συνδυασμού μας ή δεν κατάλαβε τι ακριβώς του καταλογίζουμε ή απλά ακολουθεί την γνωστή του τακτική όπως και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο οι απαντήσεις του να μην έχουν σχέση με τις ερωτήσεις παρά μόνο να απαντά σε ότι θέλει ο ίδιος. Έτσι κατέφυγε σε μια μακροσκελή ανακοίνωση χωρίς να απαντάει σε όσα του καταλογίζουμε.

Δεν υπερασπιστήκαμε κανέναν υπάλληλο κ. Γάτσα απλά αναρωτηθήκαμε πως γνωρίζετε εσείς, χωρίς να είστε εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ, όλες τι λεπτομέρειες σχετικά με την απόρριψη ή μη της αίτησης, μιας συγκεκριμένης επιχείρησης και προβήκατε στην καταγγελία σας. Αλήθεια από ποιον ζήτησε συγνώμη η κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ όπως αναφέρετε, από εσάς; Και για ποιον ακριβώς λόγο;Είναι δυστυχώς κρίμα για το Δήμο μας να εκπροσωπείται από ανθρώπους με φεουδαρχικές αντιλήψεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Εμείς δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ούτε για την αίτηση που κατατέθηκε ούτε για την εξέλιξή της, από την καταγγελία σας αντλήσαμε τα στοιχεία και αυτή σχολιάσαμε. Τώρα αν εσείς, μέσω των ειδικών συμβούλων σας, έχετε εσωτερική πληροφόρηση μπορείτε να μας το πείτε.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε στη δημοσιοϋπαλληλική σας καριέρα όταν αναλάβετε υπηρεσία, ως νεοδιοριζόμενος, να μην σας καταλογίσουν ποτέ χαρακτηρισμούς όπως αυτούς που εσείς χρησιμοποιήσατε (απαράδεκτη, κακεντρεχή, στάση κλπ). Τέτοιες συμπεριφορές εκτρέφετε δυστυχώς ο ίδιος σε υπηρεσίες του Δήμου μας και υπάρχουν όπως μαθαίνουμε γραπτές καταγγελίες, τις οποίες συγκαλύπτετε και δεν τις φέρνετε στο Δ.Σ. για συζήτηση.

Ως αναφορά για την ευαισθησία σας στα άτομα με ειδικές ανάγκες πείτε μας, που ήταν αυτή η ευαισθησία σας όταν απολύατε υπαλλήλους ΑΜΕΑ, που είχαν ενταχθεί με τα ίδια προγράμματα του ΟΑΕΔ και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε επιχειρήσεις του Δήμου; Δυστυχώς η υποκρισία σας δεν έχει όρια και δεν διστάσατε να παραπλανήσετε ακόμη και την ομοσπονδία ΑΜΕΑ Θεσσαλίας προκειμένου να πετύχετε το σκοπό σας.

Αναφέρετε στην απάντησή σας πως απασχολήθηκαν και απασχολούνται στο Δήμο μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ περισσότερα από 40 άτομα. Και ρωτάμε απλά, υπήρξε κάποια ανακοίνωση στον τύπο από την εν λόγω επιχείρηση, η οποία όπως ευαγγελίζεστε έχει ως σκοπό την προώθηση της απασχόλησης στο Δήμο μας , για την πρόσληψη αυτών των ανθρώπων; Αλήθεια πόσοι απ’ αυτούς έχουν στενό βαθμό συγγένειας με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής σας; Και πόσοι απ’ αυτούς με εναλλάξ συμβάσεις πότε στο Δήμο και πότε στην ΚΟΙΝΣΕΠ έχουν συνεχόμενη απασχόληση καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής σας θητείας; θα το μάθουμε ποτέ;

Υπερηφανεύεστε κ. Γάτσα για την λειτουργία της ΚΟΙΝΣΕΠ την οποία εσείς ο ίδιος μαζί με τα έμμισθα μέλη της και τους συνοδοιπόρους σας, της παράταξης «Ένας Δήμος για όλους» από μια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα την μετατρέψατε σε μια επιχείρηση ενοικίασης εργαζομένων, γιατί αυτό είναι τελικά η ΚΟΙΝΣΕΠ ,προκειμένου να φτιάξετε τον κομματικό σας στρατό.

Τέλος όσον αφορά τους εργολάβους και το υπεργολαβικό υπέρ κέρδος στο οποίο αναφέρεστε για την περίοδο που εμείς ήμασταν Δημοτική αρχή έχουμε να σας πούμε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί. 303.000,00 ευρώ σε λιγότερο από τρία χρόνια στη ιδιωτική σας επιχείρηση μίσθωσης εργαζομένων όπως θα έπρεπε να αποκαλείται η ΚΟΙΝΣΕΠ με ατομικές σας αποφάσεις δεν είναι και μικρό ποσό. Οι αναθέσεις των έργων, με μηδενικό ποσοστό έκπτωσης, εκατομμυρίων ευρώ με την προσχηματική διαπραγμάτευση δεν είναι μικρό ποσό. Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του Δήμου μας εκτός της μισθοδοσίας των υπαλλήλων εξαντλείτε σε συγκεκριμένους «μεγαλοεργολάβους « που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Αν τελικά τολμήσετε να κάνετε τον ετήσιο απολογισμό όπως ο κανονισμός λειτουργίας του Δήμου ορίζει και όπως ο νόμος επιτάσσει, εκεί θα σας αναγκάσουμε να απαντήσετε σε όλα.

Η προσφιλή σας τακτική «η μπάλα στην εξέδρα» και η αυταρχική φίμωση των δημοτικών συμβούλων στα Δημοτικά Συμβούλια δεν γίνετε πλέον ανεκτή. Είστε υπόλογος για όλα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας και θα απολογηθείτε είτε το θέλετε είτε όχι για όλα.

Εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες και θα αναδεικνύουμε καθημερινά την ανικανότητα και τον καιροσκοπισμό σας. Τα μόνα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη διακυβέρνηση του Δήμου μας στη Δημοτική σας θητεία”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω