Στο Πάρκο Καινοτομίες JOIST της Λάρισας φιλοξενήθηκε σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης το 1ο Δια-δραστικό Event της Τεχνητής Νοημοσύνης και της εφαρμογής αυτής στην Υγεία.

Κεντρικό άξονας της εκδήλωσης ήταν: Πως η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί τέχνη και πως η τέχνη έχει άμεση επίδραση στην Ψυχική Υγεία!

Το event υλοποίησε η Pytheia, ένα από τα 11 κέντρα ικανοτήτων στην Ελλάδα, μία συνεργασία 3 πανεπιστημίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιονίου, και Αιγαίου και 7 μεγάλων εταιριών (υγείας, εκπαίδευσης, marketing).

Καθηγητές πανεπιστημιακών σχολών, φυσιατρικές κλινικές, ψυχολόγους και επιχειρήσεις ψηφιοποίησης συστημάτων δομών υγείας μίλησαν στο event, με καλεσμένους φοιτητές Ιατρικών σχολών και σχολών Πληροφορικής, καθηγητές πανεπιστημιακών σχολών, επιχειρήσεις του τομέα της υγείας.

Στο JOIST πραγματοποιήθηκε ένα πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα project. Μέσα σε 2 ώρες, έπρεπε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργηθεί η κορυφαία Ψηφιακή αλλά κυρίως Φυσική Gallery έργων τέχνης με θέμα την Υγεία και την Εκπαίδευση της υγείας.

Σκοπός του event εκτός της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία και την τέχνη, ήταν να εντρυφήσει τους θεατές, σε βασικές υπηρεσίες αυτής. Η γενικότητα των όρων Ai, μετατρέπεται σε ειδικότητα στην καθημερινότητα ατόμων ή επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται πως όλα τα έργα θα εκτυπωθούν και θα επιστρέψουν στην αίθουσα του Joist innovation Park στη Λάρισα για να δημιουργήσουν την 1η Gallery με χρήση Ai με θέμα την υγεία!

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω