Ο Αργύρης Γιαννίκης παρουσιάστηκε από την ΑΕΚ ως ο νέος προπονητής της και εμφανίστηκε αισιόδοξος στις δηλώσεις του σχετικά με τη νέα πρόκληση που αποδέχθηκε.

Ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε στους στόχους του ίδιου και της νέας του ομάδας, αλλά και στην προσωπική του προπονητική νοοτροπία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πλάνο του και η προπονητική του φιλοσοφία: «Η φιλοσοφία μου είναι ταχύτατη ανάπτυξη του παιχνιδιού, αξιοποίηση χώρων, τακτική ευελιξία και ένταση στην άμυνα. Αυτά που είχαμε δει και στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το ότι ανέλαβε μια ομάδα που δεν έχτισε ο ίδιος: «Αυτά είναι προβλήματα, αλλά δεν σκέφτομαι τα προβλήματα. Σκέφτομαι τις λύσεις, να αξιοποιήσω τους παίκτες και το ταλέντο τους. Σήμερα ήρθε ο Τσούμπερ. Έχουμε δουλειά».

Για την ποιότητα του ρόστερ: «Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού και σκέψεως που έχω για το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν φανταστική ποιότητα και θα μπορέσουν να το βγάλουν στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες».

Για τους στόχους του: «Έχω πει μερικά πράγματα την Κυριακή, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Ξέρω πού ήρθα και πού βρίσκομαι. Κοιτάμε τους γρήγορους στόχους, να γνωρίσω τους παίκτες και να αρχίσουμε να κάνουμε γρήγορα τα πράγματα που θέλουμε. Είμαι φιλόδοξος. Τώρα είναι ώρα δουλειάς, να γνωριστούμε όλοι καλά στα Σπάτα και να δουλέψουμε καλά».

Για το πρωτάθλημα και το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ: «Θα κάνω τα πάντα για να διεκδικήσουμε τίτλους. Πού θα φτάσουμε, θα το δούμε. Προέχει όμως να εμπεδώσει η ομάδα έναν τρόπο παιχνιδιού και να δουλεύουμε καθημερινά».

Για το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο: «Ο Ατρόμητος έχει ένα ποιοτικό ρόστερ, έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Με τον ΠΑΣ είχε βελτιωμένη εικόνα αλλά δεν κέρδισε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί για να ξεκινήσουμε με νίκη».

Για τον χρόνο που θα χρειαστεί για να φτιάξει την ομάδα που θέλει: «Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το ματς την Κυριακή. Η εξέλιξη δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν γίνεται η ΑΕΚ να παίξει το τέλειο παιχνίδι σε 3-4 μέρες. Αυτό θα γίνει σταδιακά, παράλληλα ο στόχος είναι οι νίκες».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ: «Αυτή τη στιγμή περιμένω πώς και πώς το ματς της Κυριακής και τις προπονήσεις. Το νέο γήπεδο θα είναι πανέμορφο και θα είναι ωραίο για τον κόσμο και την ΑΕΚ που θα το έχει, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον Ατρόμητο».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Πηγή φωτογραφίας: AEK FC/Youtube

 

Περισσότερα Εδω