Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε το βραβείο του MVP των τελικών του ΝΒΑ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μιλγουόκι Μπακς και αναμφίβολα είναι το πρόσωπο της ημέρας. Ένας άνθρωπος που έκανε ανέκαθεν όλη την Ελλάδα περήφανη…

«Θέλω να γίνω παίκτης του NBA». Αυτό ήταν το μοναδικό όνειρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Το 1991, ο Τσαρλς και η Βερόνικα μεταναστεύουν στην Ελλάδα από τη Νιγηρία για ένα καλύτερο μέλλον. Τα Σεπόλια γίνονται ο τόπος τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννιέται το 1994. Ακολούθησαν ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Αλέξης. Ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, Φράνσις παρέμεινε πίσω στο Λάγος με τους παππούδες του.

Η διαβίωση είναι δύσκολη για την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν σκληρά για να βγάλουν τα προς το ζην.

Ο «Greek Freak» είχε δώσει μια συγκλονιστική συνέντευξη στο «ESPN» το 2018. «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς από που ήρθες. Ξέρω πως ίσως βγουν να το πουλήσουν, αλλά συνήθιζα να είμαι αυτό το μικρό παιδί που πουλούσε πράγματα στο δρόμο. Ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η ζωή για εμένα και την οικογένειά μου μεγαλώνοντας και γι’ αυτό θα παραμείνω πάντα ταπεινός. Ακόμα και τώρα δεν με νοιάζει αν έχω ένα συμβόλαιο των $100 εκατομμυρίων δολαρίων ή μια συμφωνία με την Nike που αξίζει επίσης τόσο. Έτσι μεγάλωσα και δεν θα αλλάξω.

Ήμουν νέος. Πουλούσα πράγματα στο δρόμο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Περίπου στα 6-7 μου. Βοηθούσα εκεί έξω τους γονείς μου και πουλούσα ρολόγια, γυαλιά, CD, οτιδήποτε. Το έκανα αυτό μέχρι τα 17 μου. Το έκανα γιατί έπρεπε, δεν είχα άλλη επιλογή. Αν δεν πουλούσαμε κάτι, δεν θα είχαμε φαγητό. Ή αν πουλούσαμε, σκεφτόμασταν πως θα πληρώναμε το ενοίκιο ή να αγοράσουμε κάτι να φάμε. Δεν ήταν εύκολο. Και αυτό δεν έγινε πολύ παλιά. Πριν από 5-6 χρόνια. Δεν είναι εύκολο να το ξεχάσω».

Το 2007, σε ηλικία 13 ετών μπαίνει στη ζωή του το μπάσκετ. Ξεκινά στην ομάδα του Φιλαθλητικού και κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον των ανθρώπων της καλαθοσφαίρισης.

Στις 27 Ιουνίου του 2013, οι Μιλγουόκι Μπακς επιλέγουν τον Γιάννη στο no 15 του draft του NBA. Τότε, αποκτά και ελληνική ιθαγένεια, ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία.

Οι δικοί του άνθρωποι

Πίσω από τον Γιάννη βρίσκεται η οικογένειά του, που του δίνει συνεχώς δύναμη. Οι δύο γονείς και τα αδέρφια του. Το 2017, ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή από καρδιακή προσβολή. Η απώλεια ωστόσο αυτή τον έφερε ακόμα πιο κοντά με τη μητέρα και τους αδελφούς του.

Η γυναίκα της ζωής του –εκτός από τη μητέρα του- ακούει στο όνομα Μαράια Ρίντλσπριγκε. Το 2020 έρχεται στον κόσμο ο πρώτος καρπός του έρωτά τους, ο γιος τους, Λίαμ Τσαρλς. Τώρα, περιμένουν και το δεύτερο…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε στις ζωές μας ξαφνικά και όπως όλοι λένε… Ήρθε για να μείνει!

Περισσότερα Εδω