Γεύμα αγάπης και τιμής στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου στο Αιγαίο» από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στη Χίο. Με αφορμή τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε εκδήλωση στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου», στο Αίπος της Χίου.

Η Περιφέρεια ΒΑ με αισθήματα εκτίμησης και αναγνώρισης προς το πρόσωπο του Πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, εμπνευστή και ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» πραγματοποίησε γεύμα τιμώντας το κοινωνικής προσφοράς έργο της «Κιβωτού», της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τα εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος που υλοποιήθηκαν με την βοήθεια της ΠΒΑ καθώς και ιδιωτικών χορηγιών που θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών Βορείου Αιγαίου, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγαλειώδης επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, εκεί ήταν οι Ολυμπιονίκες και Παρολυμπιονίκες των νησιών μας, Κώστας Κεντέρης, Στράτος Νικολαίδης, Κέλλυ Λουφάκη, Παντελής Καλόγερος, Παναγιώτης Μαγδανής, μέλη της θρυλικής ομάδας του EURO 2004 Γιώργος Καραγκούνης , Άγγελος Μπασινάς κι Αντώνης Νικοπολίδης.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό μέσω βίντεο απηύθυνε κι ο «Πρέσβης της κιβωτού του κόσμου» Πάνος Μουζουράκης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Στο πλαίσιο της γιορτής τα παιδιά της “Κιβωτού” παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και τραγούδησαν.

Σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου με την καθοδήγηση του π. Αντωνίου 23 χρόνια τώρα φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, τις μητέρες και τις οικογένειες, που βρίσκονται σε ανάγκη. Στηρίζει μονογονεϊκές, άπορες οικογένειες και παραμελημένα παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους.

Αποβλέπει κυρίως στη θεραπεία του τραύματος της παιδικής ψυχής και όχι μόνο στη στέγη, τροφή και εκπαίδευσή τους. Διαθέτει έντεκα σπίτια ολοήμερης φιλοξενίας παιδιών, όπου μένουν 250 παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής κι ανάθεσης της επιμέλειας, στην Αθήνα, στην Άνοιξη Αττικής, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στο Βόλο (2), στη Χίο και στην Καλαμάτα.

 

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Περισσότερα Εδω