Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά, ήταν την Τρίτη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Απαντώντας στα ερωτήματα για την Τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την υπερψηφίζει, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική «στην αδράνεια της Κυβέρνησης να ρυθμίσει εγκαίρως το θέμα, παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις που έχω καταθέσει τόσο η ίδια όσο και συνολικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, ειδικά για το πρόβλημα των εργατών γης».

Συγκεκριμένα, η Ε. Λιακούλη στηλίτευσε το γεγονός ότι «η διάταξη ήρθε αποσπασματικά με Τροπολογία, χωρίς να εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο για το μεταναστευτικό – προσφυγικό». Παρέθεσε, επίσης, σειρά παραμέτρων που δυσχεραίνουν την εφαρμογή της ρύθμισης. «Υπάρχουν 250.000 εκκρεμή αιτήματα μεταναστών προς εξέταση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις οποίες έχετε εγκαταλείψει στην τύχη τους, υποστελεχωμένες και χωρίς πλήρη διασύνδεση των σχετικών πληροφοριακών συστημάτων. Πως θα μπορέσουν πρακτικά να ανταποκριθούν στη διαδικασία; Αντίστοιχες καθυστερήσεις υπάρχουν και στα προξενεία. Το “μπάχαλο” ανάμεσα στους Υπουργούς είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης», υπογράμμισε. Εξέφρασε δε προβληματισμό για την ύπαρξη «κοινοβουλευτικών δύο ταχυτήτων, με διαφορετική κομματική πειθαρχία ή όχι ανά περίπτωση, όπως συμβαίνει τώρα στη Ν.Δ.».

Απαντώντας αναφορικά με την απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας από την έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, η Γραμματέας της Κ.Ο. σημείωσε ότι «εγείρεται σειρά ερωτημάτων που το αρμόδιο Υπουργείο καλείται να απαντήσει. Ένα έργο τέχνης κατ’ αρχήν δεν υπόκειται σε λογοκρισία ή “φίμωση”, η ελευθερία της τέχνης διασφαλίζεται συνταγματικά, ο σεβασμός μας στα εθνικά σύμβολα είναι δεδομένος. Χρειάζονται απαντήσεις για

την ακριβή αιτιολογία απόσυρσης του καλλιτεχνικού έργου και για τη σύνδεσή του με τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία και μάλιστα με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών».

Η Λαρισαία Βουλευτής δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά τις αναγκαίες ενέργειες αποκατάστασης και ανάταξης της πληγείσας Θεσσαλίας, αλλά και ειδικότερα για το σεισμόπληκτο Δαμάσι όπου συνάνθρωποί μας θα περάσουν και αυτές τις γιορτές σε κοντέινερ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω