Πάρα πολύς κόσμος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, κυρίως τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη μέρα, που επιδόθηκε στο αγαπημένο πολλών άθλημα, το σκι, παρόλο που το Χιονοδρομικό ήταν ανοιχτό κατά το ήμισυ, γιατί δεν υπήρχε αρκετό χιόνι.
Ο Γρηγόρης Ιγγλέσης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος της εταιρείας «Κενταύρων Όρος», μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και ανέφερε ότι από χθες το απόγευμα, αυξήθηκε η θερμοκρασία και υπήρξε απώλεια χιονιού, με αποτέλεσμα το Χιονοδρομικό Κέντρο να μην μπορεί να ανοίξει, μέχρι να πέσει νέα ποσότητα χιονιού.

Ο αντιπεριφερειάχης Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν φαίνεται νέα χιονόπτωση, καθώς η κακοκαιρία θα περιοριστεί σε βροχές και υψηλές θερμοκρασίες, λόγω των νοτίων ανέμων.

Περιγράφοντας την εικόνα του Χιονοδρομικού, ο κ. Ιγγλέσης τόνισε ότι χθες δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ήταν τουλάχιστον 1000 άνθρωποι στο Χιονοδρομικό, η baby lift ήταν γεμάτη, όπως και τα δύο καταφύγια, οι δύο πίστες είχαν αρκετό κόσμο, αλλά ο περισσότερος κόσμος, επειδή ο δρόμος ήταν ανοιχτός και οι πίστες ήταν περιορισμένες, προτίμησε να χαρεί το χιόνι περπατώντας, πίνοντας έναν καφέ και κάνοντας σκι περισσότερο μπροστά στην baby lift.
“Η χαρά μας ήταν ότι βλέπαμε τον κόσμο χαρούμενο, που χαιρόταν το χιόνι και μας ευχαριστούσε για την προσπάθεια που κάναμε για να ανοίξουμε το χιονοδρομικό, γιατί έβλεπαν και αυτοί ότι η ποσότητα του χιονιού ήταν λίγη και τι προσπάθεια έχει γίνει, για να καλύψουμε τις πίστες αυτές και να μπορέσω να κάνω σκι”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.
Όσοι επισκέφθηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο ήταν κυρίως από Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, αλλά και μερικές οικογένειες από τα νησιά των Σποράδων.

Αναφερόμενος στο έργο της νέας παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου, ο κ. Ιγγλέσης τόνισε ότι προχωράει κόπηκαν λίγα δένδρα που έπρεπε, καθάρισε η περιοχή και ο εργολάβος αναμένει να σταματήσουν οι βροχές και να καλυτερέψει ο καιρός. Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ο δρόμος θα έχει τελειώσει και από τη νέα περίοδο, δεν θα κλείνει το Χιονοδρομικό για να ανοίξει ο δρόμος Χάνια – Αγ. Ιωάννης Κισσός και θα λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Περισσότερα Εδω