Ο Δήμος Βόλου και η Αντιδημαρχία Τουρισμού διοργάνωσαν στο Ηράκλειο εκδήλωση με αφορμή την έναρξη απ´ευθείας πτήσεων από το  αεροδρόμιο Ηρακλείου προς την Νέα Αγχίαλο και σκοπό την αξιοποίηση του  προορισμού «Βόλος – Πήλιο» για τους ταξιδιωτικούς  πράκτορες με ταυτόχρονη γνωριμία με το κοινό της Κρήτης  που μπορεί με την ευκολία που παρέχει πλέον η Sky  Express να επισκεφθεί την εξαιρετικά όμορφη περιοχή του Βόλου και Πηλίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η δράση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αξιοποίησε το γεγονός ότι Ηράκλειο και Βόλος ενώνονται αεροπορικώς και πάλι και είχε πολλαπλούς στόχους:

Αρχικός και κύριος στόχος ήταν η παρακίνηση των επαγγελματιών  τουρισμού της Κρήτης, ώστε να ετοιμάσουν προγράμματα τουρισμού για τον Βόλο και το Πήλιο και να τα εντάξουν στις προτάσεις διακοπών που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Επίσης ήταν ένα ανοιχτό κάλεσμα στους Κρητικούς να επισκεφθούν τον Βόλο και το Πήλιο, που απευθύνθηκε μέσω των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Τέλος, ήταν ένα σαφές μήνυμα στήριξης του Δήμου Βόλου προς την πρωτοβουλία της εταιρείας SKY Express που συνεχίζει να παρέχει την απευθείας πτήση και ενώνει τις δύο περιοχές μέσω των αεροδρομίων Ηρακλείου και Νέας Αγχιάλου, την οποία ο Δήμος Βόλου προβάλλει και προσπαθεί να ενισχύσει προς όφελος του προορισμού.

Η δράση προετοιμάστηκε μεθοδικά από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου όλο το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα, η δράση προετοιμάστηκε και στην Κρήτη με κινητοποίηση τουριστικών γραφείων, δημοσιογράφων, Μέσων Ενημέρωσης, τοπικών επαγγελματιών και φορέων – επαγγελματικών ενώσεων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Οι προσπάθειες κορυφώθηκαν από τα μέλη της αποστολής κατά τις ημέρες πριν την εκδήλωση στην Κρήτη, με σειρά επαφών και συνεργασιών καθώς συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν αρχικά, με τον νυν Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ηρακλείου κ. Γεώργιο Αγριμανάκη  και στελέχη του αντίστοιχου Τμήματος Τουρισμού Ηρακλείου, αλλά και με τον τέως Αντιδήμαρχο Τουρισμού και νυν Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κ. Γεώργιο Σισαμάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Τον συντονισμό των παρουσιάσεων και ομιλιών ανέλαβε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Συλιγάρδος που προλόγισε και την δράση.

Ηράκλειο – Βόλος σε απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Sky ExpressΗράκλειο – Βόλος σε απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Sky Express

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Περιφέρεια Κρήτης που εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Μιχάλης Κλώντζας, στον τομέα Τουρισμού. Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού και DMO Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλεξάκης.

Τα γραφεία τουρισμού της Κρήτης  δήλωσαν εντυπωσιασμένα από τον  Βόλο και το Πήλιο, από την πρωτοτυπία της πρωτοβουλίας και έτοιμα να αναπτύξουν προϊόντα προς τον προορισμό. Παράλληλα οι φορείς τουρισμού της Κρήτης, απευθυνόμενοι προς την αεροπορική εταιρεία ζήτησαν την συμβολή της για επέκταση των δρομολογίων ως προς την χρονική τους περίοδο ώστε να μπορούν να επιχειρούν προς τον προορισμό και εκτός θερινής περιόδου αξιοποιώντας εορταστικές περιόδους όπως τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ή ειδικότερα πακέτα όπως σχολικές εκδρομές, πακέτα επαγγελματικών διακοπών κτλ. Η SKY Εxpress δήλωσε ότι προορισμούς, που “ανοίγει” η εταιρεία, πάντα  τους ενισχύει και προγραμμάτισε συναντήσεις για να καταγράψει τις ανάγκες των τουριστικών πρακτόρων για την συνεργασία προς τον Βόλο και το Πήλιο προκειμένου να τις υποστηρίξει.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων και της συζήτησης, ακολούθησε μουσικό κάλεσμα από τον Γιώργο Πάγκαλο και την Αϊντα και βραδιά γαστρονομίας με τσίπουρο και μεζέδες, παρέχοντας την ευκαιρία για περισσότερες συζητήσεις και δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων σε ένα πολύ καλό και γόνιμο κλίμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε χρηστικό υλικό αλλά και αναμνηστικά δώρα που προετοίμασε ο Δήμος Βόλου και στα οποία συνέδραμε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών  “Εσπερίδες” με γλυκά του κουταλιού για όλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω