Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα επίσημο καλωσόρισμα στους νέους μαθητές από την Ουκρανία έκανε σήμερα το πρωί η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή.

ViberViber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας είναι ένα από τα 2 σχολεία της Μαγνησίας που υποδέχτηκε τους πρώτους πρόσφυγες μαθητές από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, βρήκαν καταφύγιο μαζί με οικογένειές τους σε συγγενείς τους που μένουν στη Μαγνησία και ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα σε ελληνικά σχολεία.

Πρόκειται για δύο προσφυγόπουλα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ξαδέλφια μεταξύ τους που ξεκινώντας από την Οδησσό έφτασαν μέχρι το Βόλο για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Τα προσφυγόπουλα της Νέας Ιωνίας εντάχθηκαν σε τάξεις υποδοχής, προκειμένου να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να μπορέσουν να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Σήμερα το πρωί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, η κ. Μπούτσκου Λεμονιά Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων και η κ. Βασιλική Ζιάκα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ώστε να καλωσορίσουν τα παιδιά, να τα γνωρίσουν και να μιλήσουν με τις μητέρες τους.

Το εκπαιδευτικό επιτελείο προσέφερε στους μαθητές τα πρώτα ελληνικά λεξικά προκειμένου τα παιδιά να βοηθηθούν στην ένταξή τους και να εξοικειωθούν σιγά σιγά με τη γλώσσα. Η κ. Ζέττα Μακρή συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή του σχολείου για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται ενώ τόνισε πως είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση αλλά το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει. Θα παρασχεθεί επιπλέον ψυχοκοινωνική στήριξη και θα εκδοθούν και ειδικοί οδηγοί για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Δείτε φωτογραφίες
Ζέττα ΜακρήΖέττα Μακρή

Ζέττα ΜακρήΖέττα Μακρή

Ζέττα ΜακρήΖέττα Μακρή

Ζέττα ΜακρήΖέττα Μακρή

FacebookFacebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google NewsGoogle News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω