Μοιράσου το αρθρο!

Στο βήμα των εγκαινίων για την κτηνοτροφική μονάδα ανέβηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και έβγαλε έναν μακροσκελή λόγο.

Ο ίδιος άνοιξε την ομιλία του με την φράση «Καλή η Ουάσιγκτον αλλά καλύτερη η Μαγνησία» ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καλές στιγμές που έχει περάσει στη Μαγνησία λόγω της θητείας του στο στρατόπεδο της 111 Ταξιαρχίας.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ανδρέα Τσαγκάρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Greek Family Farm αλλά και τους 150 εργαζομένους της εταιρίας που βρίσκεται στον Αλμυρό. Χαρακτήρισε δυναμική μονάδα την κτηνοτροφική μονάδα που κάνει εξαγωγές, δημιουργεί θέσεις εργασίας αλλά και έχει σημαντική πρωτογενή δραστηριότητα.

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα χρηματοδοθεί, προκειμένου να διπλασιαστεί η παραγωγή. Μακάρι σε λίγο καιρό να είμαστε ξανά εδώ για να εγκαινιάσουμε και τη νέα κτηνοτροφική μονάδα. Ως κυβέρνηση, ανακοινώνουμε ότι η βιολογική κτηνοτροφία θα στηριχθεί με 171 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 70 εκατομμύρια θα δοθούν για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε επίσης, πως στόχος της κυβέρνησης είναι μεσα από τη χρησιμοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ταμείο ανάπτυξης,  να δοθεί η  δυνατότητα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν σε επενδύσεις οι οποίες θα εξασφαλίζουν προστιθέμενη αξία στο εισόδημά τους και νέες θεσεις εργασίας.

 

Δείτε φωτογραφίες
Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚυριάκος Μητσοτάκης

Περισσότερα Εδω