Μοιράσου το αρθρο!

 

Προσποιήθηκαν τους φίλους σε 47χρονο Βολιώτη και στη συνέχεια γνωρίζοντας για την αγάπη του με μία Ρουμάνα τον εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά, πρώτα με το πρόσχημα να νομιμοποιήσουν τη γυναίκα και στη συνέχεια με τη δικαιολογία να τον προστατέψουν από τον μαστροπό της, που υποτίθεται ότι τον κυνηγούσε να τον σκοτώσει.

Ο παθών έφθασε να δώσει συνολικό ποσό 66.500 ευρώ, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου περνούσαν χειροπέδες στους δράστες τον Ιούνιο του 2015. Οι δύο δράστες ηλικίας 35 και 37 ετών δικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης και της απάτης και κρίθηκαν ένοχοι.

Συγκεκριμένα, ο ένας κρίθηκε ένοχος για απάτη και εκβίαση και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως από έξι έτη που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, και η ποινή του δοσοποιήθηκε. Ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος για απάτη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή από ποινή τριών ετών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Στο δικαστήριο ήταν «παρών» μόνο ο ένας κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πράγματι παρείχε προστασία στον παθόντα, όμως τόνισε ότι αυτό συνέβη, διότι απειλούταν και επειδή του το είχε ζητήσει ο ίδιος 47χρονος. Εντούτοις, τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν.

Σύμφωνα με τις περιγραφές στη δίκη, ο παθών πέρασε απερίγραπτο εφιάλτη από τον Φεβρουάριο του 2015 έως και τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οπότε ξεσκεπάστηκε η απάτη. Εχασε κυριολεκτικά τον ύπνο του. Ακόμη, και όταν αποχώρησε στο εξωτερικό η εκλεκτή της καρδιάς του, οι απειλές και οι εκβιασμοί συνεχίζονταν δίχως η αλλοδαπή να γνωρίζει το παραμικρό.

Οι υποτιθέμενοι φίλοι του ισχυρίζονταν ότι η Ρουμάνα τον κατήγγειλε για μαστροπεία και ότι τον αναζητούσε η Αστυνομία για να τον συλλάβει και στη συνέχεια όταν δήθεν είχαν λύσει το θέμα αυτό, τον απειλούσαν ότι τον κυνηγούσε ο πραγματικός μαστροπός της αλλοδαπής γυναίκας. Οταν τελικά απηύδησε από τις συνεχείς συνεννοήσεις που γίνονταν συνεχώς με το πρόσχημα της προστασίας του, επειδή η ζωή του κινδύνευε, ο παθών απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Κατήγγειλε αναλυτικά τα περιστατικά και έτσι αποκαλύφτηκε η απίστευτη πλεκτάνη.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Περισσότερα Εδω