Μοιράσου το αρθρο!

Στην εκπομπή Συμβαίνει Τώρα ήταν σήμερα το μεσημέρι καλεσμένος ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης.

Μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την επιβολή ποινής στον 34χρονο συζυγοκτόνο, ο κ. Χαρμάνης επεσήμανε ότι πρόκειται για μία ιστορική δίκη καθώς η περίπτωση της Καρολάιν αποτέλεσε, την απαρχή για τις 21 γυναικοκτονίες που έγιναν μέσα στο 2021. «Αποτελεί πλέον ένα σύμβολο η Καρολάιν, στον αγώνα ενάντια στη βία των γυναικών».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αναφέρθηκε στις ποινές που επιβλήθηκαν στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ενώ ακόμη απάντησε και στο ερώτημα του πότε θα αποφυλακιστεί στην πραγματικότητα ο κατηγορούμενος. «Εάν αυτή η ποινή παραμείνει και στο εφετείο, γιατί είναι βέβαιο θα ασκήσει έφεση, υπολογίζουμε περίπου σε 19 χρόνια». Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρμάνης, μίλησε με τους γονείς της Καρολάιν που ανακουφίστηκαν για αυτήν την απόφαση ωστόσο στεναχωρέθηκαν και θύμωσαν για το λόγο ότι ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ζήτησε να δει τη μικρή Λυδία.

Αναφορικά με το «τέλειο έγκλημα» που είχε στήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο κ. Χαρμάνης τόνισε πως «έφερε πάρα πολλά προσκόμματα στην Αστυνομία» και ότι «τον πρόδωσε η τεχνολογία». Ο δικηγόρος από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε «παγερό» τον κατηγορούμενο και ότι παρακολουθούσε τις αντιδράσεις του που ήταν μηδενικές κατά το άκουσμα της απόφασης για την ισόβια και πλέον κάθειρξή του.

Σχετικά με τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αλλά δεν έγιναν αποδεκτά ο κ. Χαρμάνης ανέφερε: «Για το βρασμό ψυχικής ορμής δεν το δέχτηκε γιατί θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία και η πρώτη απόφαση στα ποινικά χρονικά να δεχθεί το δικαστήριο έναν βρασμό ψυχικής ορμής, δηλαδή μία ξαφνική υπερδιέγερση συναισθήματος από κοιμώμενο θύμα. Όσο για τα ελαφρυντικά είναι αλήθεια ότι εμείς δεν είχαμε λόγο. Δικονομικά δεν επιτρέπεται στην παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας να εκφέρει άποψη για τα ελαφρυντικά. Αυτά ανήκουν στην απόλυτη και κυριαρχική κρίση του δικαστηρίου. Πράγματι τα απέρριψε και αυτά με ομόφωνη απόφαση».

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Χαρμάνης ανέφερε πως ένα κεφάλαιο έκλεισε και ανοίγει ένα νέο, με μία ιερή αποστολή της οποίας βασική μέριμνα είναι να προστατευθεί και να μεγαλώσει σωστά η μικρή Λυδία. Όπως χαρακτηριστικά είπε, θα επισκεφτεί και ο ίδιος συνοδεία της ψυχοθεραπεύτριας κ. Ηγουμενάκη την Αλόννησο προκειμένου να συζητήσουν τα περαιτέρω για τη μικρή. «Αυτό είναι το μέλημα της οικογένειας»

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Περισσότερα Εδω