Ο χαμός του θρυλικού Πελέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης (29/12) σε ηλικία 82 ετών, έπειτα από τεράστια μάχη με τον καρκίνο, βύθισε στο πένθος όλη τη Βραζιλία, αλλά και τον παγκόσμιο αθλητισμό. Με επίσημη ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης (29/12) τριήμερο εθνικό πένθος. Την ίδια στιγμή, η Σάντος, ο σύλλογος με τον οποίο αγωνίστηκε ο «βασιλιάς» ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η κηδεία θα γίνει την Δευτέρα και την Τρίτη στο στάδιο «Vila Belmiro», την έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας όπου μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής.

Η Σάντος δήλωσε ότι το φέρετρο που θα μεταφέρει τον τρεις φορές κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα φύγει από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο νωρίς το πρωί της Δευτέρας και θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 10 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα.

Το φέρετρο του Πελέ θα μεταφερθεί στους δρόμους της Σάντος και θα περάσει μπροστά από το σπίτι της 100χρονης μητέρας του, Σελέστ. Πρόσφατες αναφορές στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η μητέρα του Πελέ δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι της και δεν έχει διαύγεια.

Η ταφή θα γίνει στο Memorial Necrópole Ecumênica, ένα νεκροταφείο στη Σάντος. Μόνο η οικογένεια θα παρευρεθεί.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του Πελέ, σκοπεύει να ζητήσει επίσημα από τη διοίκηση της Σάντος να αποσυρθεί η φανέλα με το «10» από την ομάδα στη μνήμη του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η Βραζιλία.

Πηγή: Associated Press, με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω