Για το σύνολο του ανθρωπιστικού του έργου βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών ο Λαρισαίος παθολόγος Γεώργιος Θεοχάρης , ειδικευμένος στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «SOS Ιατροί».

«Με δράση εδώ και 30 χρόνια και έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ασθενείς, οι ιατρικές επισκέψεις στο σπίτι έχουν λάβει άλλη μορφή από τη συνηθισμένη για τους γιατρούς SOS που εξασκούν την εξωνοσοκομειακή επείγουσα Ιατρική», όπως σημειώνει ο κ. Θεοχάρης. Πρόκειται για μια ολόκληρη επιστήμη, στην Ελλάδα όχι ιδιαίτερα συνηθισμένη, μιας και η επίσκεψη στα Επείγοντα των νοσοκομείων αποτελεί τον κανόνα.

«Παγκοσμίως, οι επισκέψεις γιατρών σε σπίτια γίνεται από γενικούς γιατρούς, εμείς κάνουμε VIP επίσκεψη στο σπίτι, διενεργώντας εξετάσεις. Κάτοικοι άλλων χωρών δεν θα δουν ποτέ έναν ειδικό γιατρό να περνάει την πόρτα τους», δηλώνει στον «Ε.Τ.» και προσθέτει: «Η Ιατρική είναι σύνθετη. Πρέπει να έχει έναν βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα. Οι επισκέψεις στα σπίτια παραμένουν σαν διηγήματα του Τσέχοφ και δεν έχουν σχέση με το απρόσωπο νοσοκομειακό περιβάλλον. Εκεί η Ιατρική αγγίζει την ανθρωπιά».

Η οργάνωση «SOS Ιατροί» έχει εκδώσει, σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, και δύο βιβλία που σχετίζονται με όσα σημειώνει ο κ. Θεοχάρης: την Ανθρώπινη Ιατρική και την Αφηγηματική Ιατρική.

Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης αναμένεται τέλη Ιανουαρίου στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Οι Αρχές και η Άσκηση της Αφηγηματικής Ιατρικής», καθώς η προγραμματισμένη για τον περασμένο Ιούνιο παρουσίαση είχε αναβληθεί.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο διατυπώνονται οι ιδέες, οι μέθοδοι και οι πρακτικές της αφηγηματικής ιατρικής. Γραμμένο από τους θεμελιωτές του εν λόγω κλάδου, το παρόν σύγγραμμα αποτελεί την πιο αυθεντική εισαγωγή για κάθε κλινικό ιατρό, φοιτητή, λογοτέχνη, εικαστικό ή όποιον άλλον θέλει να αφοσιωθεί στη μελέτη και τελικά στη διδασκαλία ή την άσκηση της αφηγηματικής ιατρικής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω