Μετά το κακό πρόσωπο που έδειξε στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές, ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι σε… play-off mode και «διέλυσε» την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Σ.Ε.Φ με 90-73, για την ενδέκατη «στροφή» της Euroleague.

Οι Πειραιώτες αντέδρασαν με ιδανικό τρόπο στο κακό ξεκίνημα της «διαβολοβδομάδας» και δεν άφησαν κανένα περιθώριο ελπίδας για νίκη στους Ισραηλινούς, τους οποίους από την πρώτη κιόλας περίοδο, άφησαν πίσω με 27(!) πόντους. Δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημείο του αγώνα και βασικό όπλο τους την άμυνα, αλλά και την δημιουργία (22-15 οι ασίστ και 7-9 τα λάθη), έφτασαν αισίως στην έβδομη νίκη τους στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με πέντε «διψήφιους» (Σλούκας 18π., Ντόρσεϊ 17, Βεζένκοφ 15, ΜακΚίσικ 14, Φαλ 12), ενώ για τη φιλοξενούμενη Μακάμπι, ο Νάναλι τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους.

Το ματς:

Από το χειρότερο δεκάλεπτο στην ιστορία του στην Euroleague (τρεις πόντους στην τέταρτη περίοδο με την Εφές) στο καλύτερο! Οι «ερυθρόλευκοι», έδειξαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς, τις… άγριες διαθέσεις τους και προηγήθηκαν 7-0 με τους Φαλ και Βεζένκοφ. Η Μακάμπι μείωσε με τον Ζίζιτς, ωστόσο ο Ντόρσεϊ και αργότερα ο Παπανικολάου, εκτόξευσαν τη διαφορά του Ολυμπιακού στους 18(!), με τους γηπεδούχους να σκοράρουν συνολικά 24 πόντους, σε μόλις πέντε λεπτά (24-6).

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν μόλις δύο ακόμη πόντους, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και με τους Σλούκα-Πρίντεζη αρχικά και τους Φαλ-Λαρεντζάκη στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο, μυθικό για εκείνον δεκάλεπτο, με το άθροισμα των 35 πόντων και την ασύλληπτη διαφορά, των 27.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Μακάμπι μείωσε με τους Σόρκιν και Ρέινολντς, τρέχοντας σερί 10-1. Αυτό «αφύπνισε» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και κατεβάζοντας ξανά τα… ρολά στην άμυνα, επανήλθε σε διαφορά μεγαλύτερη τον 25 πόντων, μέχρι την ανάπαυλα. Πρώτα οι Φαλ και Σλούκας από το σημείο των βολών, έκαναν το 45-21 με τέσσερα λεπτά να απομένουν, με τους ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ, να διαμορφώνουν το τελικό 51-26 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Μακάμπι μπήκε και πάλι δυνατά, και έριξε τη διαφορά κάτω από τους είκοσι (52-33). Παπανικολάου και Φαλ φρόντισαν να μην βάλουν σε μπελάδες την ομάδα τους, με τον Ντόρσεϊ πέντε λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, να κάνει το 60-38, πίσω από τα 6.75. Ακολούθησε ένα σερί 9-2, το οποίο ξεκίνησε ο Ντόρσεϊ με τον ίδιο τρόπο, και ολοκλήρωσε ο Σλούκας, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να μην καταφέρνει να φτάσει στη διαφορά των τριάντα πόντων, καθώς ο Σόρκιν με ένα ζευγάρι βολών, έκλεισε το δεκάλεπτο με το σκορ στο 71-45.

Με το ματς να έχει κριθεί προ πολλού, οι Πειραιώτες κοίταξαν απλώς να μην χάσουν τη μεγάλη τους διαφορά. Με δύο τρίποντα ο Ντιμπαρτολομέο μείωσε στους είκοσι, με τον Σλούκα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να απαντά (76-53). Αρχηγός και υπαρχηγός, διατήρησαν το +24 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ο Κόεν όμως, που σημείωσε επτά πόντους μέχρι το φινάλε, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους είκοσι, με τον ΜακΚίσικ να διαμορφώνει το τελικό 90-73.

Τα δεκάλεπτα: 35-8, 51-26, 71-45, 90-73

Διαιτητές: Ιερεθουέλο, Χόρντοφ, Νίκολιτς

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Έισι, Ντόρσεϊ 17, Λούντζης, Λαρεντζάκης 2, Φαλ 12, Σλούκας 18, Μάρτιν 1, Βεζένκοφ 15, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7, ΜακΚίσικ 14

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Ουίλμπεκιν 6, Έβανς 2, Κολοϊαρο 3, Ουίλιαμς 2, Τέιλορ 4, Ρέινολντς 4, Σόλκιν 10, Ντιμπαρτολομέο 9, Μπλέιζερ 2, Κόεν 8, Νάναλι 14, Ζίζιτς 9

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Περισσότερα Εδω