Λεπτομερέστατη ήταν η ενημέρωση του Αχιλλέα Μπέου για τις εξελίξεις στην επιχείρηση αντιμετώπισης των καταστροφών από τις πλημμύρες στο Βόλου.

Ο Δήμαρχος Βόλου αρχκά τόνισε ότι “αυτή τη στιγμή επιχειρούν μηχανήματα στη Αγριά, στον Άναυρο στις Αλυκές, Ζάχου Καραμπατζάκη, στο Π. Λιμεναρχείου και Κραυσίδωνα στις παρόχθιες συνοικίες”.

Και συμπλήρωσε: “Ταυτόχρονα μέριμνά μου είναι με τα κλιμάκια για γρήγορες αποζημιώσεις των συμπολιτών μας.

Από τις 2 το μεσημέρι θα πλένεται η Ζάχου – Καραμπατζάκη και θα κλείσουν για να διευκολύνουμε το έργο των συνεργείων. Και παρακαλώ να απομακρυνθούν όλα τα αυτοκίνητα, αλλιώς γερανός θα τα μαζεύει κι είναι κρίμα. Σήμερα το βράδυ πλύσιμο Παπαδιαμάντη και Παγασών και Ιάσονος και Δημητριάδος γιατί η βροχή δημιούργησε μικροπροβληματάκια κι αύριο θα κλείσει η κυκλοφορίας μετά τις 9.30 το βράδυ στην οδό Αναλήψεως. Να μην υπάρχει κανένα αυτοκίνητο. Θέλουμε να επιστρέψει στην κανονικότητα. Δουλεύουνε συνεργεία πυρετωδώς.

Θα δώσω το προσωπικό μου τηλέφωνο γιατί ολοκληρώνεται ο καθαρισμός στο Π. Λιμεναρχείο και κάθε μέρα θα έχουμε ακόμη περισσότερα μηχανήματα και θα μπούμε στα στενά και σε κάθε γειτονιά. Η πόλη είναι τεράστια καλώ τους πολίτες να επικοινωνούν αν από βδομάδα δεν εμφανιστεί ένα συνεργείο στην περιοχή τους 6981000770 και θα ει΄ναι στη διάθεση των πολιτών, αν δεν έρθει συνεργείο στην περιοχή τους να επικοινωνούν.

Για το νερό ανέφερε: Το νερό παραμένει μη πόσιμο χλωριωμένο κι ακίνδυνο αλλά όχι πόσιμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών που επεξεργάζονται τα δείγματα είναι ότι σε δύο ημέρες θα είναι πόσιμο. Όλος ο Βόλος έχει νερό εκτός του 50% των Αλυκών και το μεγαλύτερο ποσοστό της Άλλης Μεριάς. Στην Άλλη Μεριά υπάρχουν 3χλμ σπασμένοι αγωγοί αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα μεταφέρουν με τα χέρια επειδή δεν υπάρχει δρόμος και έως την Παρασκευή – Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί και το θέμα με την Άλλη Μεριά.

Αποκαταστάσεις

Επισκέφτηκα την Αγ, Παρασκευή μια περιοχή πονεμένη και ξεκινάμε την προσωρινή αποκατάσταση δρόμων, ώστε ο κόσμος να έχει πρόσβαση. Σήμερα το πρωί επιχειρούν μηχανήματα και σε λίγες ημέρες θα έχουμε προσβασιμότητα. Και το βάρος μου πέφτει στην Άλλη Μεριά και στη Μακρινίτσα. Ήδη υπάρχει συνεργείο με εμπειρογνώμονες τεχνικούς και μελετητές τον δρόμο Κουκουράβα – Μακρινίτσα – όχι προσωρινή λύση. Ένα καταρχήν κόστος κοντά στα 7εκ. ευρώ κι είμαι πεπεισμένος γιατί δουλεύουμε σε δύο κατευθύνσεις από την κυβέρνηση είτε από φίλους επιχειρηματίες. Τη Δευτέρα θα έχω απάντηση. Τόσο η γέφυρα που δουλεύουν μηχανήματα που ενώνει την Άλλη Μεριά κι επεξεργάζονται μελε΄τη για να επικοινωνεί ο δρόμος και στον Άναυρο θα δοθεί προσωρινή λύση και όλα αυτά τεράστιο βάρος κι ευθύνη που έχω αναλάβει. Οι δρόμοι τα γεφύρια οι προσβάσεις να τελειώνουν γρήγορα θέλουμε.

Μέχρι τέλος εβδομάδας ενημέρωση στους υπουργούς και πρωθυπουργό έχουμε βρει τη λύση για να μην υπάρξει ξανά τέτοια καταστροφή στην πόλη – ζημιές θα υπάρξουν. Ήδη έχουμε φάκελο με προτάσεις από ειδικούς και έχω ζητήσει άποψη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ζητώ τη διαχείριση ολόκληρου του περιφερειακού και όλων των χειμάρρων μέσα στον δήμο Βόλου. Σε τέσσερα σημεία κλειστός ο περιφερειακός και εμείς έχουμε προβλέψει. Αδιανόητο στον περιφερειακό να μην υπάρχει τάφρος.

Με τον Παγασητικό μίλησα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και μου είπε ότι θα κάνει καθαρισμό”.

Δείτε όλη την ενημέρωση του Αχιλλέα Μπέου:

 

Περισσότερα Εδω