Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ανακοινώνει με χαρά τα αποτελέσματα του 25ου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!».

Ο Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας της Ύπατης Αρμοστείας με θέμα τους πρόσφυγες, υλοποιείται σε ετήσια βάση από το 1994. Τη φετινή σχολική χρονιά 2021-2022, μαθητές και μαθήτριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της χώρας κλήθηκαν να σχεδιάσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης.

Περισσότεροι από 860 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, σε 35 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν σχεδιάζοντας μοναδικές, δημιουργικές και ευφάνταστες εκστρατείες, βίντεο και αφίσες διεκδικώντας το δικαίωμα για ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλους. Οι εκστρατείες αποτύπωσαν πώς η εκπαίδευση μπορεί να μεταμορφώνει τους ανθρώπους, να αλλάζει ζωές και να ανοίγει νέα μονοπάτια και προοπτικές για το μέλλον.

Συνολικά, διακρίθηκαν εννέα συμμετοχές, μία ανά τάξη συμμετοχής στον διαγωνισμό (από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη ηλεκτρονικά, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενήλικοι μαθητές από σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και δομές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την υποστήριξη και προετοιμασία παιδιών προσφύγων.

Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από μια Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων: Γραφείο Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι νικητήριες συμμετοχές έλαβαν συμβολικά δώρα από την Ύπατη Αρμοστεία, ενώ όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό. Μια διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20-6-22 σ στις 17:00 το απόγευμα για να γιορτάσουμε μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού.

Μεταξύ των διακριθέντων και ο Όμιλος θεάτρου του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας.

Τίτλος εκστρατείας: «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει»

Κεντρικό μήνυμα εκστρατείας: «Γιατί η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει»

Υλικό εκστρατείας: Βίντεο

Δημιουργία: Αγγελακόπουλος Σοφοκλής, Γκάγκας Γρηγόριος, Δίχρη Ζωή Σεμέλη,Παπαθανασίου Στυλιανή- Δέσποινα, Χαρακόπουλος Καλλίνικος, Μαγαλιού Κωνσταντίνα, Μπαμπαλή Βασιλική, Τζακολλάρι Άντζελα, Τσολή Δέσποινα, Χαϊδά Βασιλική, Χατζηλιόντας Πλάτωνας, Χριστοδουλόπουλος Αθανάσιος, Σαχίνογλου Τσαμπίκα, Σεμερτζίογλου Κατρίν, Στόγιου Ζωή

Χθες λοιπόν οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στην εκδήλωση της Ύπατης Αρμοστείας μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου κ. Ευαγγελία Κρεμεζή. Την εκδήλωση παρακολούθησε και η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Σταματία Γεωργίου. Στο τέλος έγινε στα παιδιά η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στον Όμιλο, καθώς και η επίδοση των πολλών και ωραίων δώρων του οργανωτή φορέα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω