Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος κήρυξε την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου που διοργανώνει σήμερα και αύριο το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), με τίτλο «Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το JOIST Πάρκο Καινοτομίας.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο υπουργός τόνισε ότι “ήρθα στη Λάρισα για να χαιρετήσω την εκδήλωση που κάνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την καινοτομία στη Δημόσια Διοίκηση. Το συνέδριο είναι σημαντικό, καθώς να αναδειχθούν δράσεις που μπορούν να ενσωματωθούν στη δημόσια διοίκηση με έμφαση στην ψηφιακή μετάβαση, όπως και να αξιοποιήσουμε το στελεχιακό δυναμικό και τις ιδέες που έχει. Χρειάζεται ένας οργανισμός που να αγκαλιάσει και να προωθήσει αυτές τις ιδέες και νομίζω ότι οι πρακτικές που θα αναδειχθούν από αυτό το συνέδριο είναι κρίσιμες για το πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα “.

Σε ερώτηση για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, ο κ. Βορίδης αστειευόμενος απάντησε “δεχόμαστε και παραγγελίες, τις κάνουμε όποια μέρα θέλετε!”.

Ακόμη σε ερώτηση του onlarissa.gr για τις δημοσκοπήσεις ο υπουργός ανέφερε ότι “το σταθερό χαρακτηριστικό που μου κάνει εντύπωση και νομίζω κάνει εντύπωση σε όλο τον ελληνικό λαό, είναι ότι σε όλη αυτή τη δημοσκοπική ιστορία για πρώτη φορά εμφανίζεται ένα κόμμα, η Νέα Δημοκρατία να είναι μπροστά τα τελευταία 7 χρόνια και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό και δεν το έχουμε ξαναζήσει”.

Η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) κ. Εύη Δραμαλιώτη επεσήμανε πως “σήμερα διοργανώνουμε μία εκδήλωση για την καινοτομία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, είμαι πολύ χαρούμενη καθώς η Λάρισα είναι η γενέτειρά μου. Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) μετά την περίοδο του κορωνοϊού έχει συγκεντρώσει πολύ καλές πρακτικές για την καινοτομία που έχουν αναπτυχθεί στη δημόσια διοίκηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα αναδειχθούν σήμερα πάντα με έμφαση στην ψηφιακή καινοτομία και με πολύ σημαντικούς εκπροσώπους από μεγάλα πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά, πολλούς δημάρχους, θα γίνει εδώ ένα μεγάλο εργαστήρι ιδεών και νομίζω ότι θα παράξουμε πολύ καλά αποτελέσματα”.

Το Συνέδριο καλύπτει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

· Σε επίπεδο Ολομέλειας:

1. Η καινοτομία του Δημόσιου Τομέα ως βασικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο (1 Δεκ)

2. Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 ως καταλύτης του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα (2 Δεκ)

· Σε επίπεδο Παράλληλων Συνεδριών (2 Δεκ):

1. Καινοτομία και εκπαίδευση στελεχών του Δημοσίου Τομέα στην ψηφιακή εποχή

2. Πράσινη και Ενεργειακή Καινοτομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

3. Πρακτικές Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

4. Καινοτομία στη Δημόσια Διακυβέρνηση

Ομάδα-Στόχος: Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία υπάλληλοι και στελέχη που εργάζονται σε Δημόσιες Υπηρεσίες με έδρα στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ οι αιτούντες/-ούσες εκτός της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως, μέσω livestreaming.

Στο πλαίσιο αυτό, για τη συμμετοχή των στελεχών στο Συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων του ΕΚΔΔΑ (εφόσον δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι/-ες) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp. Στη συνέχεια, να επιλέξουν και να αιτηθούν από τον τομέα «ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» το πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία» και κωδικό ΟΠΣ: 82012Δ22.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δείτε φωτογραφίες από το συνέδριο:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω