Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε δράση από υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τεμπών την Κοινωνική Λειτουργό, Γιώτα Κούρτη και την ψυχολόγο Παπατζέλου Ζαχαρένια Μαρία στο Γυμνάσιο Πυργετού.

Η ομιλία εντάσσεται στην παρέμβαση που έλαβε χώρα στο σχολείο και αφορούσε τη δημιουργία βιωματικού εργαστηρίου για μαθητές της Α’ γυμνασίου του Πυργετού, με στόχο την υποστήριξη των εφήβων στη δύσκολη αναπτυξιακή φάση της ζωής τους καθώς το θέμα της συνάντησή μας ήταν: ‘’Ψυχική ανθεκτικότητα’’.

Επιπρόσθετα σημαντικό μέλημα της παρέμβασης ήταν η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας που προσφέρει στους έφηβους χρήσιμα εφόδια ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν αποδοτικότερα ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία και την εμβάθυνση θεμάτων επικοινωνίας, σχέσεων, συναισθημάτων, επιθετικότητας, ταυτότητας, αυτοεκτίμησης.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι έφηβοι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσω βιωματικών ασκήσεων και συζήτησης:

– Να μοιραστούν και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους σε θέματα όπως η φιλία, η σχέση με τους γονείς, τους φίλους, τους καθηγητές τους, η σχέση με το άλλο φύλο, η εικόνα για τον εαυτό τους, τα πράγματα που τους δυσκολεύουν.

– Να προβληματιστούν και να εμβαθύνουν στις αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε επικίνδυνες συμπεριφορές.

– Να ασκηθούν σε τρόπους που θα τους βοηθήσουν να προστατέψουν τον εαυτό τους από άσχημες συμπεριφορές, όπως τρόπους να διαχειρίζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να σκέφτονται κριτικά και να λύνουν τα προβλήματά τους, να διεκδικούν στις σχέσεις με τους άλλους.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλη αφοσίωση και ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χαντζάρα Νικόλαο καθώς και την καθηγήτρια και υπεύθυνη δράσεων κα Γαλλιού Βάγια για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία μας.

Από το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν δράσεις διάφορων θεματικών με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω