Την κεντρική ομιλία εκ μέρους των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας έκανε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σαρανταπόρου και μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, ξεπερνώντας το κλίμα αναμονής και τις πιέσεις, βγαίνουμε με τα τρακτέρ στους δρόμους με αιτήματα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.  Ειδικά για την περιοχή μας διεκδικούμε  αναπλήρωση εισοδήματος για τα αμύγδαλα 300 ευρώ /στρ. και 400-600 ευρώ /στρ. για τα καρύδια.  Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά  μας και να σταματήσει να πετάει στην εξέδρα τις ευθύνες της, λέγοντας ότι “τα προβλήματα είναι συγκυριακά και οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες” και από την άλλη να επικαλείται σαν λύσεις τα ψίχουλα που δίνονται στο πλαίσιο των σφιχτών “δημοσιονομικών δεδομένων”. Την καλούμε ξανά από αυτό το βήμα να ορίσει άμεσα συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ενέργειας. 

Συνάδελφοι, μη δείχνετε  εμπιστοσύνη σε όλους τους επίδοξους “σωτήρες” που εμφανίζονται και μοιράζουν υποσχέσεις πάνω στην αγωνία μας και την αβεβαιότητά μας για το μέλλον. Πιστέψτε στο δίκαιο των αιτημάτων μας, αλλά και στη δύναμη του αγώνα μας. Ό,τι κατακτήσαμε αποτέλεσμα της δικής μας δράσης ήταν, με κινητοποιήσεις, μπλόκα, συλλαλητήρια, πίεση προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε ήθελαν ούτε μας έδωσαν κάτι χωρίς να το διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή μας.  Για αυτόν τον λόγο συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με τους αγρότες  και κτηνοτρόφους όλης της χώρας». 

Περισσότερα Εδω