Ο βασιλικός γάμος του 28χρονου πρίγκιπα, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β’, με τη σαουδαραβικής υπηκοότητας  Ράτζουα Αλ-Σάιφ είναι αναμφίβολα το γεγονός της χρονιάς για την Ιορδανία.

Η θρησκευτική τελετή γίνεται αυτή την ώρα στο παλάτι Ζαχράν του Αμμάν, εκεί όπου παντρεύτηκαν οι γονείς του, βασιλιάς Αμπντάλα και βασίλισσα Ράνια, το 1993.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έφτασαν πριν από λίγες ώρες στην Ιορδανία, καθώς διατηρούν στενές φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι.

Δες παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο του γιου της βασίλισσας Ράνια και του βασιλιά Αμπντάλα:

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους υψηλούς προσκεκλημένους της γαμήλιας δεξίωσης που θα παραθέσουν ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ και η Βασίλισσα Ράνια -εκτός από το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας- είναι αρκετοί Ευρωπαίοι γαλοζοαίματοι, όπως ο πρίγκιπας Φρεντερίκ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Ντανιέλ της Σουηδίας και ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας. Επίσης θα παρευρεθούν η βασίλισσα Μαξίμα και ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας. 

Όπως αναφέρει το Αrabnews, μετά τη γαμήλια τελετή το ζευγάρι θα κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας με συνοδεία αυτοκινητοπομπής που θα περιλαμβάνει οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί εθνική αργία για τη χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και στα 12 κυβερνεία με αφορμή τον πριγκιπικό γάμο.

φωτογραφίες: Reuters

Περισσότερα Εδω