«Η Εθνική έδειξε χαρακτήρα και νομίζω πως μπορούμε να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια…», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην διεθνής άσος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Κουσουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου. Για το πρωτάθλημα διευκρίνισε πως «ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τους αντιπάλους του και δικαίως κατακτά τα πρωταθλήματα».

Φυσικά, ο χαλκέντερος μέσος θυμήθηκε τις μεγάλες στιγμές που έζησε με τη φανέλα του Ηρακλή και του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε ακόμη στη σχέση του με τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σταύρο Νταϊφά, στη δελεαστική πρόταση που δέχθηκε από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, ενώ τόνισε τη σημαντική προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ερυθρόλευκο τιμόνι…

Μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Κουσουλάκης μίλησε:

Για το πως λειτουργούσε τότε ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τότε σταδιακά να κάνει ομάδα για μία πενταετία – εφταετία. Σιγά σιγά. Έπαιρνε τη μία χρονιά δύο παίκτες, την επόμενη άλλους δύο κλπ. Πάρθηκαν βέβαια παιχταράδες. Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Ορφανός, Νικολούδης…».

Για την φυγή του Νίκου Σαργκάνη από τον Ολυμπιακό για να πάει στον Παναθηναϊκό: «Όταν έφυγε ο Νίκος Σαργκάνης για να πάει στον Παναθηναϊκό με πείραξε. Ήμασταν για πέντε χρόνια στο ίδιο δωμάτιο. Όταν ήρθε η ώρα εγώ συμφώνησα για την ανανέωση, όμως είχα πει στον Νίκο «ο πρόεδρος είναι δύσκολος, δεν θα συμφωνήσεις, είναι δύσκολος στην διαπραγμάτευση». Βρισκόμαστε όλη η ομάδα στο μαγαζί του, εγώ κατάλαβα ότι είχε κλείσει και σηκώνεται και λέει «μου είχε πει ο Βαγγέλης Κουσουλάκης ότι είναι πολύ δύσκολος ο πρόεδρος στη διαπραγμάτευση για να ανανεώσω τη πενταετία μου και επειδή δεν μπορέσαμε να τα βρούμε, έκλεισα στον Παναθηναϊκό». Γύρισα και του είπα «Νίκο στα έλεγα εγώ». Θεωρούσα πως δεν ήταν τυχαίο ότι υπήρχαν στον Ολυμπιακό τόσοι εφοπλιστές. Ο Σταύρος Νταϊφάς είχε το 51% και τον έβαλαν στη διαχείριση του γιατί κοίταζε τα οικονομικά του Ολυμπιακού να είναι εντάξει, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Ο Νίκος σαφώς πρέπει να πήρε περισσότερα χρήματα στον Παναθηναϊκό».

Για τον Σταύρο Νταϊφά: «Ο Νταϊφάς πάντα πίστευε σε εμένα. Φυσικά υπήρξαν και ζόρικες στιγμές. Έχω φτάσει σε σημείο να μαλώσω μαζί του. Σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός μέσα στο Καραϊσκάκης.

Τότε έμπαινε ο πρόεδρος μέσα στα αποδυτήρια, καθόταν και άκουγε τι έλεγε ο προπονητής και αν τύχαινε, «πέταγε» και καμιά κουβέντα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε μπει στα αποδυτήρια ο Νταϊφάς και τα έβαλε μαζί μου. Θύμωσα και του είπα «ρε πρόεδρε τι μου λες τώρα, δεν βλέπεις τα χάλια της ομάδας; Η ομάδα δεν τραβάει και κάποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να την τραβήξει. Κάποιος πρέπει να πάρει τα ηνία στα χέρια του».

Για να είμαι ειλικρινής, στο πρώτο ημίχρονο δεν βλεπόμουν, δεν μου έπιανε τίποτα. Είχε δίκιο που τα έβαλε με μένα. Όταν μπήκαμε στο δεύτερο, είχα νεύρα και ξαφνικά μου έπιαναν τα πάντα, οτιδήποτε έκανα. Κερδίζουμε το παιχνίδι, πηγαίνω σπίτι μου και προς τιμήν του με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος και μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ»!

Για τον Γιώργο Βαρδινογιάννη: «Κάποια στιγμή που είχα χτυπήσει, ο πρώτος που μου είπε περαστικά, ήταν ο κύριος Βαρδινογιάννης. Ήμουν στον Ολυμπιακό, είχα χτυπήσει στο πόδι μου είχε στείλει έναν φυσικοθεραπευτή από τον Παναθηναϊκό για να πάμε στη Λεωφόρο Κηφισίας για να με κάνουν καλά προς τιμήν του κύριου Βαρδινογιάννη. Τότε γύρισα και είπα στο φυσικοθεραπευτή, κ. Στάμο «ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά αυτή τη στιγμή η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός και αυτός περιμένω να με κάνει καλά». Θέλω να πω με αυτό πως ήταν πολύ τιμητικό για μένα, ο πρόεδρος μιας άλλης ομάδας να κοιτάξει να με βοηθήσει.

Είχα δεχθεί πρόταση από τον κύριο Βαρδινογιάννη «όσα πάρεις από τον Νταϊφά, σου δίνω τα διπλάσια». Εγώ όμως είμαι από τους ανθρώπους που εκτιμώ το ψωμί που έτρωγα. Μπορεί να έτρωγα παραπάνω στον Παναθηναϊκό (αν πήγαινα). Θα μπορούσα να κέρδιζα περισσότερα χρήματα, όμως δενόμουν πολύ με τις ομάδες που έπαιζα».

Για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς: «Δεν είναι μόνο ο Μαρτίνς. Δουλεύουν πολλοί πίσω από εκείνον. Σαφώς ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα φέτος και κατακτάει δίκαια το πρωτάθλημα. Ειδικά φέτος. Αυτό που λέω εγώ είναι πως από τη μία έχει έναν πρόεδρο που δεν καταλαβαίνει τίποτα και από την άλλη κάνει πάντα αργά μεταγραφές. Φέτος, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο έτοιμος σε σχέση με άλλες χρονιές. Είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Για αυτό υπάρχει και αυτή η διαφορά, συν φυσικά ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κοντά στην ομάδα, δείχνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα από δυσκολίες και εμπόδια… Είναι πανταχού παρών».

Για τη σημερινή Εθνική ομάδα: «Έδειξε χαρακτήρα κόντρα στην Ισπανία κατά το ήμισυ. Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ καλό για την Εθνική ομάδα, για να ανέβει και η ψυχολογία των παιδιών. Υλικό υπάρχει και το χτυπάνε συνέχεια. Προπονητής υπάρχει και τον χτυπάνε συνέχεια.

Λέω κατά το ήμισυ γιατί ανασταλτικά λειτουργήσαμε πάρα πολύ καλά. Στην κατοχή της μπάλας όμως δεν λειτουργήσαμε πολύ καλά. Πουλάγαμε πολύ εύκολα την μπάλα, είχαμε μεγάλη πίεση, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο οι Ισπανοί. Αυτά τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν πολύ στην κατοχή της μπάλας.

Στο παιχνίδι με τη Γεωργία θα έχουμε την μπάλα, αλλά θα είμαστε αργοί στην ανάπτυξη. Όταν μας παίζουν κλειστά, δεν βρίσκουμε διαδρόμους. Μέχρι στιγμής αυτό έχει δείξει η Εθνική, μακάρι να διαψευστώ. Τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν εμπειρίες και πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Υπάρχει πολύ ταλέντο, το πιστεύω…».

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Περισσότερα Εδω