Η Βίκυ Καγιά επέστρεψε από την Βενετία, όπου περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ως καλεσμένη του οίκου Armani και μίλησε για την εμπειρία της στο περιοδικό Gala και στον Κώστα Μπουρούση. 

Η αγαπημένη παρουσιάστρια και fashion expert, η οποία αναλαμβάνει φέτος το ανανεωμένο Dancing with the Stars αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από το GNTM.

Πώς ήταν η εμπειρία του Φεστιβάλ και της Βενετίας;

Ήταν μια μαγική εμπειρία. Και έγινε ακόμα πιο μαγική γιατί για πρώτη φορά ήρθε μαζί ο άντρας μου. Ο Ηλίας δεν με συνοδεύει σχεδόν ποτέ. Είναι πολύ απασχολημένος και δεν θέλει να μπλέκεται στα επαγγελματικά μου θέματα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι δεν ένιωσε καμία πίεση και κανένα άγχος. Ήταν σαν να το έκανε πάντα. Η αλήθεια είναι πως το κόκκινο χαλί το έχω ξαναπερπατήσει – και στη Βενετία πριν οκτώ χρόνια και προηγουμένως στις Κάννες. Ειδικά, όμως, αυτή τη φορά ήταν μαγικό για πολλούς λόγους. Η παρέα ήταν καταπληκτική και η ατμόσφαιρα σαγηνευτική, γιατί στη μετά Covid εποχή βλέπεις ότι ο κόσμος εκτιμά αυτά τα events, με άλλον τρόπο, την κάθε στιγμή, την κάθε γουλιά σαμπάνια. Ήταν μια πραγματικότητα που σου δημιουργεί μόνο ευγνωμοσύνη.

Πού αποδίδεις την επιτυχία σου; Τι κάνεις καλά;

Αν μπορώ να αποδώσω κάπου την επιτυχία μου είναι στην υπομονή και στην ομαδικότητα. Δεν κάνω τα δικά μου, δεν υποκρίνομαι ότι τα ξέρω όλα. Ακούω πολύ προσεκτικά τις οδηγίες που μου δίνονται. Η ομάδα είναι πολύ σημαντική. Αν μου λείπει ένα πράγμα στην Ελλάδα είναι ότι κανείς δεν συντονίζεται με την ενέργεια της ομάδας. Συνεργαζόμαστε, δεν είμαστε μόνοι μας, δεν κάνουμε επιτυχίες μόνοι μας. Έχουμε πίσω μας έναν στρατό όλοι μας. Η φιλοσοφία του αρπακτικού «ό,τι αρπάξω τώρα και γεια» δεν λειτουργεί στον χρόνο.

Ένα άλλο πράγμα που έμαθα μεγαλώνοντας είναι να ξέρεις πότε να σταματάς για να μπορείς να έχεις συνέχεια. Δεν είμαστε υπερήρωες. Υπάρχουν φορές που φτάνουμε σε τέλμα και δεν έχουμε κάτι καινούργιο να πούμε ή να κάνουμε. Πρέπει να ξέρεις πότε να σταματάς και να φεύγεις από τα projects.

Έτσι έφυγες από το GNTM;

Υπήρξε η πρόταση για το «Dancing with the Stars» και έπρεπε να σταματήσω από το άλλο project γιατί είχα κουραστεί πάρα πολύ. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πίσω από αυτό. Είχα μείνει πέντε χρόνια, χωρίς διακοπές, με δυο μικρά παιδιά στο σπίτι, δεν ένιωθα ότι μπορούσα να συνεχίσω άλλο σε αυτόν τον ρυθμό. Από την κούραση και την ταλαιπωρία δεν είχα την ενέργεια και το πάθος που έπρεπε να έχω. Χρειαζόμουν πρωτίστως να ξεκουραστώ και η πρόταση για το DWTS με σήκωσε από την καρέκλα, μου έδωσε προοπτική, πάθος, χαρά. Είναι ένα νέο challenge.

Συναισθηματικά ήταν ένας δύσκολος αποχωρισμός;

Ήταν πολύ δύσκολο όταν πήρα την απόφαση την προηγούμενη άνοιξη. Μόνο ψυχοσωματικά δεν έβγαλα. Το πένθησα πολύ.

Περισσότερα Εδω