«Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η δημιουργία του “Greek Freak”», ο τίτλος του μεγάλου αφιερώματος που έκανε σήμερα το BBC.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της «ΑφροΑμερικανικής ιστορίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο και γιορτάζεται σε εθνικό επίπεδο για περισσότερα από 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά ανθρώπων από Αφρική και Καραϊβική αλλά κα των μαύρων γενικότερα, στη χώρα.

Αφού κάνει αναφορά στην ζωή, την οικογένεια, την καριέρα, τις διακρίσεις και τους τίτλος που έχε κερδίσει, σημειώνει ότι είναι «ένας πρωταθλητής, ακτιβιστής και ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της γενιάς του, ο “Greek Freak” είναι εξίσου μεγάλος σταρ στο γήπεδο όσο και εκτός».

Καταλήγοντας, θυμίζει ότι τον Ιούνιο του 2020 συμμετείχε στην πορεία του «Black Lives Matter» στο Μιλγουόκι, μιλώντας στο πλήθος: «Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και για αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας», ενώ υπογραμμίζει ότι «το 2019, εκτός σεζόν, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για τον Γιάννη, μόλις στα 26 είναι τρομακτικό αυτό που έχει ήδη επιτύχει και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει στο μέλλον. Στο γήπεδο και εκτός αυτού, ο “Greek Freak” γίνεται σιγά–σιγά είδωλο».

Περισσότερα Εδω