Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον σπουδαίο Γεώργιο Ι. Κατσίγρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατό του, έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο της πρώην Κλινικής Κατσίγρα, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Το εν λόγω αφιέρωμα συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Κίνηση Πολιτών «Λάρισα η πόλη μου».

«Είναι χρέος του τμήματος να τιμήσει αυτήν την πολύπλευρη προσωπικότητα, τον ιατρό Κατσίγρα. Έχει προσφέρει πολλά στο Τμήμα. Ήταν ένας άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα, τα οποία αφήσανε μία μεγάλη κληρονομιά στην πόλη» τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Λάρισας κ. Θεόφιλος Καραχάλιος.

Για «έναν επιστήμονα, έναν άνθρωπο του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων, ένα βιβλιοφάγο που έχει αλλάξει την ιστορία της πόλης» και του οποίου «η προσφορά στην Πινακοθήκη είναι ασύλληπτου μεγέθους και ανεκτίμητης αξίας» έκανε λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής κ. Αριστείδης Ζίμπης. Μάλιστα, υπογράμμισε την «προσπάθεια του Τμήματος Ιατρικής να δημιουργηθεί ένα μουσείο ιατρικής Γεωργίου Κατσίγρα, διότι υπάρχουν πολλά πράματα ακόμη που μπορούν να εκτεθούν».

Για τους ισάριθμους ρόλους του γνωστού γιατρού και ευεργέτη της πόλης μίλησαν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρακάτω επτά Λαρισαίοι:

  1. Ο καθηγητής ανατομίας και αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής Λάρισας Αριστείδης Ζίμπης
  2. Ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας
  3. Η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Άννυ Ψάρρα – Περίφανου
  4. Ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Ρηγόπουλος, που παρουσίασε τον πρόσκοπο Γ.Ι. Κατσίγρα, ενώ μετέδωσε και ηχητικό απόσπασμα από τη σπάνια και μοναδική συνέντευξη που του παραχώρησε ο γιατρός
  5. Ο δικηγόρος – επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων Βάσος Καραμπίλιας
  6. Ο υπεραθλητής γιατρός Γεώργιος Τσιάνος
  7. Ο ιατρός και ιστοριοδίφης Νικόλαος Παπαθεοδώρου, που αναφέρθηκε στο φιλότεχνο Γ.Ι. Κατσίγρα και ξενάγησε τους προσκεκλημένους στο άγνωστο εκκλησάκι που βρίσκεται στο υπόγειο της Κλινικής, φιλοτεχνημένο από τον ζωγράφο Ζήση Τσαπράζη

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω