Την πρόθεσή του να ταξιδέψει στο Κατάρ και τη Γερμανία την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο Άντονι Μπλίνκεν. Στη Γερμανία μάλιστα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον Χάικο Μάας θα έχουν τηλεδιάσκεψη με Υπουργούς Εξωτερικών 20 χωρών με βασικό θέμα την επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν.

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η μάχη στην κοιλάδα Παν-τζίρ, καθώς την Παρασκευή 3/9 οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως την πήραν υπό τον έλεγχό τους. Μάλιστα στην Καμπούλ ακούγονταν πανηγυρισμοί με πυροβολισμούς στον αέρα. Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, τότε οι Ταλιμπάν θα ελέγχουν το 100% της χώρας για πρώτη φορά. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν διαψεύδει τους ισχυρισμούς, τονίζοντας πως οι μάχες συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι ανακοινώσεις από τους Ταλιμπάν για την κυβέρνησή τους, με κεντρικό πρόσωπο τον μουλά Μπαραντάρ, συνιδρυτή της οργάνωσης. Και καθώς οι κάτοικοι στην Καμπούλ προσπαθούν να ξαναβρούν τους κανονικούς τους ρυθμούς. Tην Παρασκευή 3/4 χιλιάδες παρακολούθησαν τον πρώτο αγώνα κρίκετ από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα. Ωστόσο καμία γυναίκα δεν βρισκόταν στις κερκίδες.

Επιμέλεια: Κάλη Λέκκα

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω