Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μπάγερν στην «AUDI DOME» αρένα του Μονάχου με 81-78 για την ενδέκατη «στροφή» της Euroleague και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ούτε σήμερα, το πρώτο του «διπλό» στην διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν καλή άμυνα στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα (με τον κόουτς Πρίφτη να χρησιμοποιεί ζώνη σε αυτά τα καλά διαστήματα) και είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση με σωστή δημιουργία και λίγα λάθη, ωστόσο τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και ενώ ήταν μπροστά με εννέα, ολιγώρησαν και δεν κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη, όπου θα ήταν και ένα ψυχολογικό στήριγμα για τη συνέχεια.

Για τους νικητές, που ανέβηκαν στο 5-6, κορυφαίος ήταν ο Χίλιαρντ με 20 πόντους, ενώ για τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισε ο Παπαπέτρου (17π., 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα) που φαίνεται πως βρήκε τον καλό του εαυτό, μετά την άσχημη εμφάνιση στη Λιθουανία, απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Το ματς:

Στην πρώτη περίοδο δεν ξεχώρισε κάποια από τις δύο ομάδες. Η Μπάγερν είχε ορισμένα ξεσπάσματα που την βοήθησαν να προηγηθεί, ο Παναθηναϊκός είχε άμεσες απαντήσεις. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν 5-0 με τον Γουόλντεν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και αργότερα με 16-10 από τρίποντο του Τόμας, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος, με τον ίδιο τρόπο ο Χίλιαρντ έκανε το 22-17. Οι «πράσινοι» βρήκαν τις λύσεις για ισοφάριση ισάριθμες φορές και στην τελευταία επίθεση τους στην πρώτη περίοδο, ισοφάρισαν με τον Παπαπέτρου από τις 45 μοίρες.

Στη δεύτερη περίοδο, η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που έκανε και που του έδωσε διαφορά. Μπορεί η Μπάγερν να προηγήθηκε αρχικά με τον Ρούμπιτ, ωστόσο με ένα γρήγορο σερί 7-0, το «τριφύλλι» πήρε προβάδισμα πέντε πόντων, έξι λεπτά πριν την ανάπαυλα (28-33). Αργότερα οι Μέικον και Σαντ-Ρος έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +8, με τους γηπεδούχους να μειώνουν ελαφρώς μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, από τη βολή του Οθέλο Χάντερ.

Για οκτώ λεπτά στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός είχε καθαρό μυαλό και διατήρησε την πολύτιμη διαφορά που είχε, στο τελευταίο δίλεπτο όμως ολιγώρησε και επέτρεψε στη Μπάγερν να μειώσει στον πόντο. Αφού ο Παπαπέτρου δημιούργησε διψήφια διαφορά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (39-49) και αργότερα ο Σαντ-Ρος φρόντισε να τη διατηρήσει (47-57), οι Γερμανοί «έτρεξαν» σερί 12-3 μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Ομπστ να σημειώνει δύο τρίποντα ερχόμενος από τον πάγκο (59-60).

Στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, οι πρωταθλητές βρήκαν τα πατήματα τους και επανήλθαν σε υψηλή διαφορά. Ο Τόμας έδωσε προβάδισμα στους Γερμανούς, με τον Παπαγιάννη να ανατρέπει την κατάσταση, ενώ πέντε λεπτά πριν το φινάλε, Μέικον και Νέντοβιτς «πυροβόλησαν» πίσω από τα 6.75 και έφεραν τους «πράσινους» στο +9 (61-70). Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η Μπάγερν απάντησε, ενώ με γκολ-φάουλ του Χίλιαρντ, μείωσε στο καλάθι (69-72).

Μέικον και Γουάιτ από το σημείο των βολών, έδωσαν ανάσα έξι πόντων στο «τριφύλλι», ωστόσο η Μπάγερν με τρίποντο του Γουόλντεν, βρήκε ξανά τον τρόπο να μειώσει σε απόσταση μίας κατοχής, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ο Γουάιτ έχασε την ευκαιρία να στείλει τον Παναθηναϊκό στο +4, χάνοντας δύο βολές και ο Λούτσιτς τον «τιμώρησε», ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων, με 29» να απομένουν (77-76). Η Μπάγερν βγήκε νικήτρια στη «ρουλέτα» των βολών και έτσι έκλεισε τη «διαβολοβδομάδα» με 2/2.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 37-44, 59-60, 81-78

Διαιτητές: Χιμένεθ Μπέντζαμιν, Ρότσα Φερνάντο, Μισέλ Ρόσι

Μπάγερν Μονάχου (Αντρέα Τρινκιέρι): Γουόλντεν 8, Χίλιαρντ 20, Τόμας 15, Λούτσιτς 6, Ρούμπιτ 12, Γουέιλερ-Μπαμπ 7, Χάντερ 7, Γιάμαραζ, Τζορτζ, Ομπστ 6, Ντέντοβιτς, Σίλινγκ

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 3, Μέικον 12, Παπαπέτρου 17, Γουάιτ 9, Παπαγιάννης 7, Σαντ-Ρος 8, Μποχωρίδης 3, Κασελάκης 5, Έβανς 7, Φλόιντ, Φέρελ, Νέντοβιτς 7

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Περισσότερα Εδω