Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 14χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του. Η έρευνα γύρω από τα αίτια της αυτοκτονίας συνεχίζεται με τον σχολικό εκφοβισμό να απασχολεί ιδιαίτερα τις αρχές λόγω πλήθους μαρτυριών. Αξιοσημείωτη η σύλληψη μαθητών από το Γυμνάσιο του 14χρονου που συνεπλάκησαν άγρια με μαθητές άλλου σχολείου σε σχολική εκδρομή.

Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τον 14χρονο στην αυτοκτονία, εν μέσω καταγγελιών για bullying σε βάρος του.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρέδωσε η μητέρα του 14χρονου τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γιου της. Το λάπτοπ έχει μεταφερθεί ήδη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ εξετάζεται και το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του άτυχου παιδιού. Οι αστυνομικοί ψάχνουν για τυχόν απειλητικά μηνύματα ή μηνύματα bullying σε βάρος του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι καταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει ο πατέρας του 14χρονου, ο αδερφός και ο διευθυντής του σχολείου. Σήμερα Τετάρτη έδωσαν κατάθεση δύο συμμαθήτριες του αλλά και το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που έφτασε πρώτο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο δωμάτιο του παιδιού στο διαμέρισμα του Κολωνού. Οι αστυνομικοί κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις σε σχέση με τυχόν περιστατικά bullying.

Ο κύκλος των καταθέσεων όμως δεν κλείνει, καθώς αύριο αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συμμαθητές του, μια καθηγήτρια του παιδιού, με την οποία είχε στενή σχέση και εκτιμάται ότι ίσως δώσει σημαντικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν την έρευνα, καθώς και ο προπονητής του.

Ωστόσο, αύριο αναμένεται να καταθέσει και η μητέρα του 14χρονου η οποία βρήκε το παιδί της κρεμασμένο με μια ζώνη.

Ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι δεν είχε κάνει κάποια καταγγελία ο 14χρονος. “Έχουμε ψάξει όλα τα χαρτιά μας εδώ, γιατί τα γράφουμε αυτά” τόνισε και πρόσθεσε: “Για τον ίδιο δεν βλέπω πουθενά τίποτα, τώρα με την οικογένειά του δεν έχω έρθει σε επαφή με κάποιον, γι’ αυτό δεν βλέπω πουθενά κάτι γραμμένο“.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία του 14χρονου στο κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων. Το κοιμητήριο γέμισε από συμμαθητές του 14χρονου, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τον γελαστό φίλο τους.

Συμπλοκή ανηλίκων στο άλσος Βεΐκου με μαθητές από το ίδιο σχολείο

Επίθεση με γροθιές, απειλές με μαχαίρια και εκφοβιστικά μηνύματα. Το άλσος Βεΐκου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν μαθητές Γυμνασίου αποφάσισαν να επιτεθούν με αγριότητα σε μαθητές άλλου σχολείου, με τους οποίους είχαν διαφορές για ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια κοπέλα που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ήταν τα παιδιά στο άλσος εκεί πέρα και κάτι παιδιά από εκείνη την περιοχή από τα Σεπόλια άρχισαν να τους βρίζουν και μετά άρχισαν να βρίζονται και να παίζουν ξύλο και μετά τα παιδιά από τα Σεπόλια έβγαλαν μαχαίρι” τόνισε μια μαθήτρια.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για την επίθεση πέντε ανήλικους και διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι πρόκειται για μαθητές που φοιτούν στο ίδιο σχολείο με τον 14χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Κάποια στιγμή έτσι όπως περπατούσε αυτό το παιδί από το δικό μας σχολείο τον βρήκαν κάποιοι άλλοι από άλλο σχολείο, του είπαν “έλα εδώ” και δεν ξέρω ακριβώς τι του έκαναν και μετά από λίγη ώρα τον βρήκαμε εμείς, του είχε πρηστεί το πρόσωπο” είπε μαθητής.

Δεν έχει καμία σχέση με τον Μάκη αυτό που έγινε στο άσος Βεΐκου. Γιατί έγινε αυτό στο άλσος; Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαθητών” υποστηρίζει νεαρός.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Περισσότερα Εδω