Σε ανακοίνωση της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Ένα ακόμα αδιανόητο περιστατικό, μετά τον θάνατο του 15χρονου στα Γρεβενά, λόγω αδυναμίας περίθαλψης. 28χρονος από την Φαλάνη Λάρισας, κατέληξε, μεταφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο λόγω έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού. Από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τον έστειλαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου δεν έγινε δεκτός και έπειτα σε αυτό των Τρικάλων καθώς μόνο εκεί υπήρχε στεφανιογράφος. Αναγκαστικά, μεταφέρθηκε 60 χιλιόμετρα μακριά. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου. Ένας ακόμα νέος άνθρωπος – θύμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ισχυροποίηση του ΕΣΥ, αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ώστε να μην αποτελέσουν «κανονικότητα» οι θάνατοι συνανθρώπων λόγω μιας δογματικής και συστηματικής πολιτικής για την απαξίωση της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα προτείνουμε:

  • Αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία στο 7% του ΑΕΠ σε βάθος 4ετιας.
  • Αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, με ακύρωση των νόμων ΝΔ για εργασιακές σχέσης & ιδιωτικοποίησης του συστήματος.
  • Μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων του ΕΣΥ. Με εισαγωγικό μισθό 2.000 € στους γιατρούς, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, νέα δέσμη κινήτρων για προσέλκυση δυναμικού στο ΕΣΥ.
  • Μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού & πραγματοποίηση 15.000 νέων προσλήψεων σε βάθος 4ετίας.
  • Επαναφορά των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα – φύλαξη – σίτιση νοσοκομείων (σπάμε ξανά το καθεστώς των «εργολάβων» στο ΕΣΥ).
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας με στόχο την αναβάθμιση και αποτελεσματική λειτουργία 380 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) σε όλη τη χώρα».
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω