Να δώσει λύση στο μεγάλο «αγκάθι» του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τους χώρους στάθμευσης, φιλοδοξεί για τη νέα χρονιά η Δημοτική Αρχή. Όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα του 2023, η νέα χρονιά φέρνει την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και τη λειτουργία των πρώτων πάρκινγκ περιφερειακά του κέντρου.

Σε ότι αφορά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης όπως εξήγησε στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το ΣΒΑΚ Ντίνος Διαμάντος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και καταβάλλονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασίας ώστε μέχρι το Πάσχα του ’23 να υπάρχει προσωρινός ανάδοχος. Αυτός σε πρώτη φάση, θα εγκαταστήσει πιλοτικό πρόγραμμα ελεγχόμενης στάθμευσης σε ένα σημείο της πόλης ώστε να εξεταστεί στην πράξη η λειτουργία του, για να ακολουθήσει η πλήρης εφαρμογή.

Παράλληλα με τη λειτουργία του έξυπνου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, αναμένεται να αποδοθούν στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, οι 5.000 θέσεις στάθμευσης, αν και εξετάζεται και το σενάριο προσωρινής απόδοσης με το παλαιό σύστημα της «κάρτας μονίμου κατοίκου» στο εγγύς μέλλον.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Σε ότι αφορά τους χώρους στάθμευσης, οι πρώτοι που αναμένεται να λειτουργήσουν υπό τη νέα τους μορφή, είναι δύο οικοδομικά τετράγωνα απέναντι από τη Σκεπαστή της Νεάπολης, συνολικής έκτασης 13 στρεμμάτων. Πρόκειται ουσιαστικά για το υπαίθριο πάρκινγκ που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της εμποροπανήγυρης ή άλλων εκδηλώσεων, όπου όμως θα δημιουργηθούν αδειοδοτημένες υποδομές με περίφραξη, φωτισμό, έξυπνο σύστημα εισόδου – εξόδου αλλά και ενημέρωσης πληρότητας κλπ. Για την ορθότερη λειτουργία αναμένεται μέσα από τον προϋπολογισμό για το Open Mall, να γίνει προμήθεια ενός ηλεκτρικού λεωφορείου που θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά από και προς το κέντρο της πόλης. Οι προαναφερθέντες χώροι στάθμευσης θα είναι δωρεάν.

Από ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται εντός του 2023 να αναδιαμορφωθούν υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης σε τέσσερα ακόμη σημεία, στην οδό Καλλιθέας, δίπλα στο ΤΕΕ, δίπλα στο στάδιο Αλκαζάρ όπου θα γίνει περίφραξη και διαμόρφωση, στις παρυφές του λόφου του Φρουρίου όπου θα δοθούν και περίπου 30 θέσεις στάθμευσης σε μόνιμους κατοίκους, αλλά και πίσω από το ΚΤΕΛ όπου ο χώρος θα λειτουργήσει με αυτόματο σύστημα.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω