Μία σημαντική «προίκα» για την πόλη της Λάρισας, ένας μπούσουλας για το μέλλον που θα συνδράμει στη συζήτηση για το σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η εικόνα της πόλης, παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο, εκεί όπου τα μέλη της διεθνούς επιτροπής του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, έδωσα στη δημοσιότητα τις βραβευθείσες προτάσεις για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μεγάλου αρχαίου θεάτρου.

Ένας διεθνής διαγωνισμός που συγκέντρωσε πλήθος επιστημόνων και προτάσεων και που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο διάλογο δήμου, φορέων και πολιτών για το πώς πρέπει να διαμορφωθούν μελλοντικά σπουδαία σημεία της Λάρισας, όπως ο χώρος μπροστά από το αρχαίο θέατρο, ο λόφος του Φρουρίου, αλλά και το νέο ρολόι της πόλης.

Το πρώτο και το τέταρτο βραβείο αφορά συμμετοχές από την Ιταλία, το δεύτερο από την Ελλάδα, το τρίτο από την Τουρκία και το πέμπτο αποτελεί Ελληνοϊταλική συνεργασία.

«Μας δείχνουν ένα δρόμο προς τα που να πάμε και ανοίγουν μία τεράστια συζήτηση στην πόλη» δήλωσε μετά το πέρας της παρουσίασης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος στάθηκε «στα εκατοντάδες μυαλά που δούλεψαν» για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Δείτε τι δήλωσαν στο onlarissa.gr o αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος:

Δείτε το έργο που απέσπασε το 1ο βραβείο:

Δείτε το έργο που απέσπασε το 2ο βραβείο:

Δείτε το έργο που απέσπασε το 3ο βραβείο:

Δείτε το έργο που απέσπασε το 4ο βραβείο:

Δείτε το έργο που απέσπασε το 5ο βραβείο:

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω