Τα έργα που βρίσκονται στον σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος για το 2023, παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης με τους πολίτες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για έργα που έχουν μπει στο πρόγραμμα με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.

Σε ότι αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα έργα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Λάρισας έχουν ως εξής:

Η οδός Νικηταρά με τη σύνδεση με τη Βενιζέλου. Με την ανακατασκευή Βυζαντίου και Αιόλου κλείνει ο κύκλος των ποδηλατοδρόμων του κέντρου.

Το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Νικηταρά, ώστε να ενταχθεΙ σε αυτή ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα θα εκτελεστούν εργασίες πλήρους ανακατασκευής σε τμήματα των οδών 23ης Οκτωβρίου, Κύπρου, Αυξεντίου, Βενιζέλου, Αμαλίας και Ογλ. Έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακατασκευής των οδών Ογλ, 23ης Οκτωβρίου, Κύπρου και έχει κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Κύπρου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου, 28ης Οκτωβρίου. Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στις οδούς Αμαλίας και Βενιζέλου και στις αρχές του 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Νικηταρά.

Η ανακατασκευή του δακτυλίου της Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος της Καρδίτσης μέχρι μετά την οδό Βόλου, στην οδό Κουτσίνα. Η διάνοιξη της Τάκη Τσιόγκα, η οποία συνεχίζει για να «κουμπώσει» στον κόμβο της ΔΕΥΑΛ με αναμόρφωση και της Κραννώνος που μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί το έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. Περιλαμβάνει την ανακατασκευή των δρόμων για να ενωθούν τα δύο αρχαία θέατρα, μέχρι τον Μύλο, το κτήριο Μουσών, και βέβαια η Μανωλάκη που θα είναι συλλεκτήρια οδός. Έργο ύψους 3,7 εκ. ευρώ και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπρασίας.

Επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτείται η ανακατασκευή της Ανθίμου Γαζή και το τμήμα της Ηπείρου από την Ανθίμου Γαζή μέχρι τον Άγιο Αντώνιο.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και διασφάλιση των θέσεων των μονίμων κατοίκων.

Η κατασκευή δύο μεγάλων περιφερειακών πάρκινγκ στη Νεάπολη και η κατασκευή πάρκινγκ στην Καλλιθέας, στο Αλκαζάρ, στη Γεωργιάδου και πίσω από τα ΚΤΕΛ.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω