Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Σε διαδικτυακή επικοινωνία, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και παρουσία των ελληνόφωνων ΜΜΕ της Αυστραλίας, ο ηγέτης του κόμματος των Εργατικών και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Anthony Albanese, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, καταλόγισε πολιτικές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ στον ομοσπονδιακό πρωθυπουργό Scott Morrison:”Δεν έκανε το lockdown όταν έπρεπε, μάλιστα έδινε συγχαρητήρια στην πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian επειδή δεν προχώρησε σε πλήρες lockdown».

Για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ο κ. Albanese συμφώνησε πως όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα. “Ξέρουν τις δυσκολίες και είναι ενήλικες, μπορούν να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις. Χρειάζεται μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση”, τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας εστίασε σε 3 θέματα που απασχολούν τους Έλληνες ομογενείς, πανδημία, εκπαίδευση, στήριξη κοινοτικών φορέων.

Σχετικά με την «επόμενη ημέρα» από την πανδημία, ο Anthony Albanese είπε ότι συμφωνεί μεν με το πλάνο της κυβέρνησης για άρση των περιορισμών μόλις επιτευχθεί ο πλήρης εμβολιασμός του 70 ή 80% του δικαιούχου πληθυσμού, αλλά πιστεύει πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να συμμετάσχει στο εθνικό συμβούλιο.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω