Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατείται σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο λίγο αφότου προσγειώθηκε στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Όπεν, δήλωσε ο πατέρας του εν μέσω αναφορών ότι ένα μπέρδεμα στη βίζα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την είσοδο του κορυφαίου Σέρβου στη χώρα.

Ο Τζόκοβιτς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης την Τετάρτη γύρω στις 11:30 μ.μ. τοπική ώρα μετά από πτήση 14 ωρών από το Ντουμπάι.

Αλλά περίμενε ακόμη την άδεια εισόδου στη χώρα για να παίξει στο πρώτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, αφού όπως έγινε γνωστό η ομάδα του είχε υποβάλει αίτηση για βίζα που δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις.

Αυτό ώθησε την τοπική κυβέρνηση της Βικτόριας, της πολιτείας όπου διεξάγεται το Όπεν, να δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει την αίτηση του Τζόκοβιτς, θέτοντας την τύχη του στα χέρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον.

Ο πατέρας του Τζόκοβιτς, Srdjan, δήλωσε στα σερβικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του περίμενε μόνος του σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο υπό ένοπλη φρουρά για την τελική απόφαση σχετικά με το αν θα μπορούσε να εισέλθει στη χώρα.

Ο Μόρισον αντιμετώπισε τεράστιες αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησής του να χορηγήσει στον Τζόκοβιτς ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό για να παίξει στο Όπεν, όπου ο παίκτης θα διεκδικούσε τον 21ο μεγάλο τίτλο ρεκόρ του.

Η Αυστραλία, ιδίως η πολιτεία της Βικτόριας, έχει υποστεί το μεγαλύτερο σωρευτικό λουκέτο στον κόσμο και η επιδημία της παραλλαγής Όμικρον έχει στείλει τον αριθμό των κρουσμάτων σε επίπεδα ρεκόρ.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Μόρισον άφησε να εννοηθεί ότι η συμμετοχή του Τζόκοβιτς δεν είναι τελειωμένη υπόθεση και ότι θα πρέπει να ικανοποιήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη για τα διεθνή σύνορα και τις θεωρήσεις και δεν αποτελούσε μέρος της διαδικασίας εξαίρεσηςς.

Ο Μόρισον δήλωσε λίγο πριν από την άφιξη του Τζόκοβιτς ότι δεν θα υπάρξουν «ειδικοί κανόνες» γι’ αυτόν σχετικά με την εξαίρεσή του.

«Εάν τα στοιχεία αυτά δεν είναι επαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε άλλον και θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για την επιστροφή του», δήλωσε νωρίτερα ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΕΡΤ1, με πληροφορίες από Ρόιτερς

Περισσότερα Εδω