Με τη ζωή του πλήρωσε ένας Αυστριακός την πεποίθησή του ότι η μόλυνση από κορονοϊό είναι λιγότερο επικίνδυνη από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, την ίδια ώρα που στην Αυστρία γνωστό παρασιτοκτόνο έχει εξαντληθεί επειδή ο αρχηγός του ακροδεξιού FPÖ, ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό, το συνέστησε ως φάρμακο για τη νόσο.

Σύμφωνα με την «Kleine Zeitung», η οποία επικαλείται γιατρό από την Στυρία, σε πολλές μικρότερες πόλεις της Αυστρίας διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, με σκοπό τη μετάδοση του κορονοϊού. «Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι θα έχουν μια ήπια εξέλιξη, αλλά αυτό δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει», αναφέρει ο γιατρός και επισημαίνει ότι υπάρχει ήδη ένα άτομο 55 ετών, το οποίο πέθανε από σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και είχε μολυνθεί σε ένα τέτοιο πάρτι, ενώ τέσσερα ακόμη άτομα κάτω των 30 ετών νοσούν με ηπιότερα συμπτώματα.

Ταυτόχρονα, μια γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επειδή δηλητηριάστηκε, καθώς έλαβε το αποπαρασιτικό φάρμακο ιβερμεκτίνη, το οποίο χορηγείται στα ζώα και κυρίως στα άλογα, θεωρώντας ότι θα την βοηθούσε να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, από τον οποίο είχε προσβληθεί.

Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει πλέον εξαντληθεί σε πολλά φαρμακεία της Αυστρίας, αφότου ο αρχηγός του FPÖ Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό, το συνέστησε ως μέρος του «Σχεδίου Β» του κόμματός του, το οποίο τάσσεται κατά του εμβολιασμού και των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω