Αρχισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου η εκδίκαση υπόθεσης για το αιματηρό επεισόδιο στον παλαιό οικισμό Ρομά Σοφάδων, το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2019.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται 34χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενδοοικογενειακής απειλής, απειλής κατά συρροή, εξύβρισης κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος, εκείνο το βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι του, επιτέθηκε εναντίον της συζύγου του για λόγους ζηλοτυπίας. «Θα σε σκοτώσω» φέρεται να φώναζε ενώ κατηγορείται ότι τη χτύπησε με γροθιές στο σώμα και το κεφάλι. Η σύζυγος του 34χρονου κατάφερε να του ξεφύγει και έφυγε τρέχοντας από το σπίτι τους. Την ακολούθησε και την πρόλαβε στη μέση του δρόμου. Οταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό ο γονείς και ο αδερφός της γυναίκας προσέτρεξαν σε βοήθεια.

Ο κατηγορούμενος φέρεται τότε να έβγαλε δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 15 και 10 εκατοστών αντίστοιχα και να τους επέφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές σε ευπαθή και ζωτικά σημεία του σώματός τους.

Ο 34χρονος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Οπως υποστηρίζει το βράδυ που έγινε το συμβάν είχαν προσωπικές διαφορές με τη σύζυγό του, την οποία πάνω στα νεύρα του, όπως είπε, έσπρωξε και έπεσε κάτω. Οπως ισχυρίζεται η σύζυγός του έφυγε και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι της μαζί με τα πεθερικά του, τον κουνιάδο του, τον αδερφό της πεθεράς του και άλλα άτομα. Υποστηρίζει δε ότι ο πεθερός του και ο κουνιάδος κρατούσαν λοστούς. Ο ίδιος κατέθεσε ότι δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι και ο αδερφός του που ήταν παρών και αντέδρασε δέχθηκε χτύπημα στην πλάτη ενώ του έκοψαν και το δάχτυλο. «Πήρα τα μαχαίρια για να τους φοβίσω. Μετά μου επιτέθηκαν και πάνω στη συμπλοκή τους μαχαίρωσα. Δεν ήθελα να το κάνω», είχε αναφέρει.

Χθες άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία αρχικά προσδιορίστηκε για την προηγούμενη Δευτέρα. Ωστόσο οι μάρτυρες κατηγορίας και θύματα του αιματηρού επεισοδίου είχαν δηλώσει ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι δέχονται απειλές για τη ζωή τους. Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων κατηγορίας ενώπιον του Δικαστηρίου, όπως και έγινε.

Οι καταθέσεις τους ολοκληρώθηκαν. Το δικαστήριο διέκοψε την εξέταση της υπόθεσης για τις 22 Απριλίου. Σειρά έχουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Περισσότερα Εδω