Ο ελληνικός λαός με την επανάστασή του δίδαξε σε όλον τον κόσμο ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν η αξία του ανθρώπινου προσώπου, των δικαιωμάτων και η σημασία της δημοκρατίας, αφορούν όλους του λαούς όχι μόνο τους Έλληνες και έδωσε το παράδειγμα ότι και αιώνες να περάσουν, πάνω από 400 χρόνια, ένας λαός μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να αγωνιστεί για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, τόσο τη δική του όσο και των απογόνων του, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε ότι “τα 200 χρόνια ελληνικής επανάστασης είναι μια διαρκής επανάσταση, ένας διαρκής αγώνας για τον ελληνισμό απανταχού της γης να διατηρήσει αυτό που ξεκίνησε με την ελληνική επανάσταση κάτω στο Μοριά”.

“Είναι ένας αγώνας που ακόμη δίνει ο ελληνισμός σε διάφορα μήκη και πλάτη να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του, τις δημοκρατικές αξίες, να διατηρήσει όλον αυτόν τον πολιτισμό και να τον μεταδώσει σε όλον τον κόσμο. Είναι μια κοινή αξία που η αμερικανική κοινωνία και η πολιτική ηγεσία τα αναγνωρίζουν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί καθήκον του να γιορτάσει την ημέρα της ελληνικής ανεξαρτησίας μέσα στο Λευκό Οίκο με τους εκπροσώπους της ομογένειας, εκκλησιαστικούς εκπροσώπους και πολιτικούς”, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω