Για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» – Νέο κτίριο για το Κ.Υ. Μουζακίου, οδοποιία και κατασκευή γεφυρών

Το πράσινο φως «άναψε» σήμερα η Βουλή, για την κατασκευή των μεγάλων έργων, ύψους 143 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν έργα υποδομής και οδοποιίας στους Δήμους Αργιθέας, Μουζακίου και Καρδίτσας, ενώ θα κατασκευαστεί και το νέο κτίριο που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων – ποταμών, κατασκευή τεσσάρων νέων γεφυρών για την ασφαλή διέλευση του ποταμού Πάμισου σε δυο θέσεις και δυο τοπικά ρέματα, αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου που έχει πληγεί, μήκους 150 χλμ, εργασίες σταθεροποίησης πρανών και κατασκευή τοίχων αναχαίτισης καταπτώσεων.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης – Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής  κ. Κώστας Τσιάρας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη κατασκευής των έργων, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που η καταστροφική πλημμύρα έπληξε το Ν. Καρδίτσας, βρέθηκαν δίπλα μας και απέδειξαν εμπράκτως πως μας στηρίζουν.  

Με σταθερά βήματα, η κυβέρνησή μας, σχεδίασε και υλοποιεί όλα εκείνα τα έργα υποδομής, που θα συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω του ο «Ιανός» και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή που με ταχείς ρυθμούς, δρομολόγησε αυτό το σημαντικό και μεγάλο έργο για την περιοχή μας».

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω