Ανάσταση του 2003, 22 Απριλίου, ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο λαρισαϊκό κοινό το νυχτερινό μαγαζί διασκέδασης «Χίλια Χείλια» του Δημήτρη Ντελή. Είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός επιχειρηματίας που έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της διασκέδασης της πόλης, ξεκινώντας με τη θρυλική Stadium το 1984 και το Μονωπόλιο επι της Αθανασίου Διάκου το 1986, επιλέγει ένα ελληνικό concept μετά από 19 χρόνια που έστηνε το ένα επιτυχημένο club μετά το άλλο.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος το «Χίλια Χείλια» δεν ήταν ποτέ μπουζούκια, ήταν κάτι «το ιδιαίτερο, το μοναδικό· ήταν το Χίλια Χείλια». Μαζί με τότε σύζυγό του Αιμιλία, ψάχναν επί τρία χρόνια για να στήσουν τη φιλοσοφία του νέου μαγαζιού. Και τα κατάφεραν.

Όντως, το «Χίλια Χείλια» όταν πρωτοάνοιξε δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό που είχαμε συνηθίσει ως «μπουζούκια» ή «πίστα». Το καταλάβαινες μόλις έμπαινες στο χώρο, ο οποίος ήταν διαμορφωμένος αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στη λογική ενός club που κατέληγε στο stage. Πολλά επίπεδα, μεγάλο μπαρ, καναπέδες σε σεπαρέ, σύγχρονο design και ο μαέστρος Θανάσης Χόνδρος, ο οποίος διαμόρφωνε το ρεπερτόριο συμβάλλοντας τα μέγιστα στη επισφράγιση του χαρακτήρα του νέου μαγαζιού.

Το «Χίλια Χείλια» κατάφερε ένα σπάνιο επίτευγμα· να συγκεντρώσει στο ίδιο χώρο διαφορετικές ηλικίες και να τις κάνεις να συνυπάρξουν, να μαζέψει τη νεολαία που με την ίδια άνεση που μέχρι πρότινος πήγαινε στα clubs, πλέον διασκέδαζε εκεί. Είναι αλήθεια ότι πολλοί Λαρισαίοι που δεν υπήρξαν λάτρεις της ζωντανής λαϊκής μουσικής και ίσως και κάποιοι που δεν είχαν πάει ποτέ τους σε μπουζούκια, πήγαν και ξαναπήγαν στο «Χίλια Χείλια» για να διασκεδάσουν. Τα πρώτα του χρόνια δε, υπήρξε το must to be σημείο της πόλης από κάποια ώρα και μετά.

Ο Δημήτρης Ντελής, πέραν των λοιπών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, είναι λάτρης των αριθμών και αριθμομνήμων. Έτσι στο όνομα του νέου μαγαζιού, που ήθελε να είναι ελληνικό όπως το concept του, χρησιμοποιεί τον αριθμό χίλια, ολογράφως κάνοντας λογοπαίγνιο με τα χείλια, προφανώς τα γυναικεία και τον αισθησιασμό που τα συνοδεύει. Βέβαια, οι Λαρισαίοι αποκαλούσαν το μαγαζί συνήθως «Χίλια» μόνο…

Από το 1000 λοιπόν, ο Δημήτρης Ντελής μετά από δεκαοχτώ χρόνια, μας πάει στο 3…

Τρία (#Troia3neaskini) είναι το όνομα του νέου μαγαζιού που έχει και πάλι ελληνικό concept. 3 είναι τα χρόνια που μεσολάβησαν από το κλείσιμο του «Χίλια Χείλια» το 2018, τρεις είναι οι τρόποι που απεικονίζεται στο λογότυπό του κάνοντας και αυτή τη φορά ηχητικό λογοπαίγνιο, 3 είναι και τα επιμέρους concept τα οποία θα φιλοξενηθούν στον καινούργιο χώρο στο 5ο χλμ Λαρίσης – Φαρσάλων και θα αναπτυχθούν σε τρία διαφορετικά χρονικά σημεία.

Το #Troia3neaskini ξεκινά την διαδρομή του στην πόλη με το πρώτο concept που λέγεται Live Party και αναμένεται να αποτελέσει μια νέα πρόταση στην ελληνική διασκέδαση. «Διασκεδαστήριο» το αποκαλεί ο εμπνευστής του… μια και κάθε βράδυ από Πέμπτη έως Κυριακή, από τις 9 το βράδυ ξεκινάει ένα νέο πάρτι.

Ο χώρος είναι αναπτυγμένος σε έντονη αμφιθεατρική διάταξη και σε πολλά επίπεδα, 14 τον αριθμό, που επιτρέπουν στη θέα του κεντρικού stage και του κόσμου. Περιμετρικά στους τοίχους, ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου φιλοτέχνησε ένα installation που ονομάζεται «Η Στέγη του Παρισιού», η οποία εικαστική εγκατάσταση στεγάζεται στο χώρο ως ξεχωριστό καλλιτεχνικό έργο και όχι διακοσμητικό στοιχείο.

Το #Troia3neaskini στην πλήρη του ανάπτυξη θα αποτελέσει ένα πολυχώρο διασκέδασης με τρία ξεχωριστά concept που θα συνυπάρχουν στον χώρο και θα λειτουργούν ανεξάρτητα. Είναι το #Troia3liveparty το οποίο κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, το #Troia3rockn’roll σε ξεχωριστή αίθουσα στην οποία η μουσική θα είναι αποκλειστικά από το ξένο ρεπερτόριο και θα παρουσιάζεται από ειδικούς DJ’s. Ο δεύτερος χώρος θα λειτουργήσει λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τέλος, το #Troia3? αποτελεί μία έκπληξη που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι του χρόνου στις αρχές του Φθινοπώρου.

Στην αίθουσα του #Troia3neaskini το stage θα είναι αποκλειστικά για τους μουσικούς και δεν θα λειτουργήσει ως πίστα προκειμένου ο κόσμος να διασκεδάζει και να χορεύει στο σημείο που κάθεται «απλώνοντας» το κέφι και χορό σε όλο το μαγαζί. Άλλωστε, η φιλοσοφία του νέου κέντρου διασκέδασης απέχει από ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σχετικά με τα live music halls που ήθελαν τη δράση να συγκεντρώνεται σε ένα και μόνο σημείο, αυτό της πίστας.

Τέλος, σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχουν κρατήσεις τραπεζιών, ούτε η υποχρέωση φιάλης ανά τραπέζι, ενώ στο χώρο θα σερβίρονται από ποτά μέχρι cocktails.

* Ο χώρος είναι Covid – free και θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω