Μοιράσου το αρθρο!

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δια της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας και της ομάδας Εκπ. Ρομποτικής TALOS λαμβάνουν τη σκυτάλη για τη διενέργεια των αγώνων ταχύτητας πίστας της Τελικής Φάσης του 11ου πανελλήνιου διαγωνισμού F1 in Schools 2022 (για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια).
Η προκριματική φάση του Βόλου, θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα (Ergon Showground Event Hall) για τις υπόλοιπες ομάδες της ευρύτερης περιοχής, το Σάββατο 15/10, από τις 11:00 πμ ως τις 15:00 μμ. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους-ες.
Από τους διοργανωτές προσκαλούνται οι δάσκαλοι, γονείς, παιδιά και όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει τον διαγωνισμό όπου θα υπάρχουν προεκτυπωμένα χάρτινα F1 μοντέλα με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά (τροχοί, άξονες, κλπ), κατάλληλα για την δημιουργία χάρτινων F1 αυτοκινήτων, τα οποία μπορούν να τρέξουν πάνω στην ίδια πίστα χρησιμοποιώντας τις ίδιες αμπούλες που τρέχουν τα κανονικά F1 μοντέλα.
Θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργήσουν εκείνη την ώρα ομάδες (2-4 μελών) για να τους δώσουμε τα παραπάνω αναλώσιμα υλικά δωρεάν και τον απαραίτητο χρόνο για να φτιάξουν τα χάρτινα F1 μοντέλα και να τα βάλουν να τρέξουν μετά πάνω στη πίστα.
Συνολικά, στους αγώνες αναμένεται να συμμετέχουν 24 ομάδες από όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τους επόμενους παγκόσμιους τελικούς του F1 in Schools, που κατά πάσα πιθανότητα θα διοργανωθούν την Άνοιξη του 2023 στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 στην Αυστραλία.
Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.
Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1.
Επιπλέον, οι μαθητές προσεγγίζουν έννοιες και διαδικασίες Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου F1 (με χρήση CAD εργαλείων σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλείων κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ).

Περισσότερα Εδω