Ένα όμορφο «ταξίδι» στο φεγγάρι έκαναν το βράδυ της Τρίτης 10 Μαΐου οι …μικροί αστροναύτες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Η Παρέα μας», στην πλατεία Ειρήνης στο Λειβαδάκι. Σε συνεργασία με τον Αστρονομικό Παρατηρησιακό Όμιλο Λάρισας (A-Polaris) και το δήμο Λαρισαίων – στα πλαίσια του προγράμματος «Πόλη που Μαθαίνει» – τα παιδιά του ΚΔΑΠ και όχι μόνο, συνολικά πάνω από 150, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ζωντανή προβολή της σεληνιακής επιφάνειας, να μάθουν βασικές πληροφορίες για τον φυσικό μας δορυφόρο αλλά και να παρατηρήσουν τη εντυπωσιακή του επιφάνεια με τους αναρίθμητους κρατήρες, μέσα από ένα ισχυρό τηλεσκόπιο.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος και οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ τα είχαν προετοιμάσει ανάλογα για τη φανταστική εκδρομή:  έφτασαν με τον εξοπλισμό του αστροναύτη, κράνος και φιάλες από ανακυκλώσιμα υλικά! Απογειώθηκαν στο φεγγάρι και μάζεψαν φεγγαρόπετρες. Νωρίτερα, γνώρισαν και τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και διαδραστικών παιχνιδιών. Πληροφορήθηκαν για τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα μέσω 3Dβιβλίου.  Απόλαυσαν το ταξίδι τους από το φεγγάρι στη Γη με ένα διαδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι!

Σύμφωνα με τις υπεύθυνες του ΚΔΑΠ “Η Παρέα μας”,δράσεις σαν αυτή αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του και αποδεικνύουν ότι το ομαδικό πνεύμα μπορεί να καταφέρει τα μέγιστα! Όσοι θέλουν είναι ευπρόσδεκτοι να γνωρίσουν από κοντά την «Παρέα μας» στη πλατεία Λειβαδακίου, Μακρυγιάννη και Μαυρογένους25Α. Οι δράσεις του ΚΔΑΠ συνεχίζονται με χαρά και κέφι για να χαρίσουν σε όλα τα παιδιά ένα μεγάλο χαμόγελο, το οποίο στερήθηκαν καιρό!

Ο A-Polaris, ως όμιλος ερασιτεχνικής αστρονομίας – και με τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών – θα συνεχίσει να διοργανώνει αστροβραδιές και εκδηλώσεις για το κοινό της πόλης μας, υποστηρίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα του δήμου και τη «Δια Βίου Μάθηση». Είναι ανοιχτός σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της αστρονομίας και να μάθουν πως να παρατηρούν το νυχτερινό ουρανό και τα εντυπωσιακά αντικείμενά του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω