Η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας που στο πρόσωπό της αποτυπώνεται όλος ο πόνος και η αγωνία που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι, έκανε τον γύρο του κόσμου και κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού Times ως μια από τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς.

Η κυρία Παναγιώτα Νουμίδη μπορεί να έχει ζήσει την κατοχή και τον πόλεμο, στα 81 της όμως χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τις φλόγες που πολιορκούσαν το σπίτι της στις Γούβες και λίγο έλειψε να βάλουν σε κίνδυνο τόσο τη δική της ζωή όσο και του συζύγου της.

«Φύγε μου λέει, εγώ φεύγω κάτω γιατί με έκαιγε η φωτιά. Όταν έφτασα στην πόρτα είδα ότι η φλόγα ερχόταν προς το σπίτι και έχασα τον άντρα μου και φώναζα «Νίκο, Νίκο», λιποθύμησα» θυμάται η κυρία Παναγιώτα μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις έξι» έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της.

«Με πήγαν στο κέντρο υγείας, δε μπορούσαν να με συνεφέρουν. Μου βάλανε οξυγόνο, ενέσεις» αναφέρει σε άλλο σημείο με τον σύζυγό της να περιγράφει πως παρά τις υποδείξεις των πυροσβεστών δε μπορουσε να εγκαταλείψει το σπίτι του που καιγόταν.

«Αυτό δε πρόκειται να μας περάσει ποτέ. Δε μας αφήσανε, ήρθαν μετά να δώσουν τρόφιμα. Τους ευχαριστούμε αλλά δεν είχαμε ανάγκη από αυτά τα πράγματα, είχαμε ανάγκη από το πεύκο» λέει η κυρία Παναγιώτα.

Όσο για τη φωτογραφία της που τραβήχτηκε από τον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη που πλέον έχει κάνει τον γύρο του κόσμου αναφέρει: «Ήρθαν και με αγκαλιάσανε γιατί έκλαιγα και μου έλεγαν «μην κλαις σε έχουν όλα τα κανάλια». Δεν καταλάβαινα τι έκανα, φώναζα «βοήθεια, ελάτε παιδιά να σωθούμε».

Περισσότερα Εδω