Η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα είναι ένα κορυφαίο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνεται κάθε χρόνο με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη από το Παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και επεκτείνεται κατά περίσταση και σε άλλες πόλεις της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Εξαιρετική τιμή για τη Λάρισα και το τοπικό ιδιαίτερα δραστήριο Παράρτημα της ΕΜΕ, η φετινή απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, να ανοίξει από την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας τις πύλες της η 13η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα.

Έτσι λοιπόν η Λάρισα, όχι μόνο μπαίνει για πρώτη φορά στο οργανωτικό κάδρο ενός τόσο σημαντικού διεθνούς γεγονότος αλλά επιπλέον έχει το προνόμιο να ανοίγει τις εκδηλώσεις με την ολοήμερη επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο αμφιθέατρο του  Μουσικού Σχολείου Λάρισας και ώρα έναρξης 9:30π.μ.

Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι των Μαθηματικών και των Θετικών Επιστημών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ερευνητές, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σχολεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παρουσιάζουν πρωτότυπες και καινοτόμες εργασίες τους που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της μαθηματικής αλλά και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας.

Η διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας προετοιμάζεται συστηματικά για ένα ακόμα διεθνούς κύρους συνέδριο (μετά τα Πανελλήνια Συνέδρια της ΕΜΕ το 1999 και το 2019), το οποίο έχει κεντρικό θέμα: «Μαθηματικά και Νοημοσύνη: Τα Μαθηματικά ανάμεσα στην Ανθρώπινη και Τεχνητή Νοημοσύνη».

Η διοργάνωση επιτεύχθηκε χάρη στην ευγενική υποστήριξη των αυτοδιοικητικών φορέων του τόπου μας δηλαδή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής όπως η Exalco Aluminium Systems, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, η Χαλβαδοποιία Όλυμπος, η αλυσίδα καφέ Mikel, αλλά και των ιδιωτικών σχολείων της πόλης, Σχολή Καραβάνα, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη και Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.

Όλους τους παραπάνω φορείς καθώς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η διοίκηση της τοπικής ΕΜΕ, τους ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση. Η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα θα συνεχιστεί μετά τη Λάρισα σε Κατερίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω