Σε κοινή τους ανακοίνωση οι σύλλογοι Αμπελώνα ζητάνε απόδοση δικαιοσύνης για την τραγωδία των Τεμπών. Αναλυτικά:

“Ήταν 28 Φεβρουαρίου  2023,  λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Δύο τρένα, μία επιβατική αμαξοστοιχία και μία εμπορική συγκρούονται στον Ευαγγελισμό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, πενήντα επτά (57) άνθρωποι νεκροί, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, φοιτητές, φοιτήτριες.

Ένα χρόνο και τρία πορίσματα μετά καθώς και μία ανακριτική έρευνα σε εξέλιξη, τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο, ούτε για τις οικογένειες των θυμάτων που φωνάζουν για δικαίωση των ανθρώπων τους, ούτε και για κανέναν άλλο που έζησε ή είδε από κοντά τη φρίκη, ή που άκουσε και διάβασε για αυτή.

Οι ψυχές των αδικοχαμένων , οι οικογένειές τους, η Ελληνική κοινωνία απαιτούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, απαιτούν  η Ελληνική δικαιοσύνη να δώσει τις απαντήσεις στα αμέτρητα ¨γιατί¨, να βρει και να τιμωρήσει τους ενόχους της τραγωδίας,  απαιτούν  η Ελληνική πολιτεία να σταθεί στο ύψος των στιγμών  και να μην επιτρέψει να ξαναγίνει  τέτοιο έγκλημα.

Οι σύλλογοι του Αμπελώνα Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα « Η ΕΛΠΙΔΑ», Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού «Ο Αμπελώνας», Γυναικών Αμπελώνα, Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΡΩΓΗ» , Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «ΟΛΥΜΠΟΣ», Σαμαριναίων «Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ»  τιμούν αυτή τη σημαδιακή και αποφράδα μέρα τους 57 αδικοχαμένους  νεκρούς και στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης  στις οικογένειές τους”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω