Αρχικά τα τζιτζίκια καθυστέρησαν για αρκετές ώρες την αναχώρηση του αεροπλάνου των δημοσιογράφων που ακολουθούν τον Τζο Μπάιντεν στην περιοδεία του στην Ευρώπη καθώς εισέβαλαν σε εξωτερικά τμήματά του. Λίγο αργότερα «επίθεση» από το συγκεκριμένο έντομο δέχτηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

AP Photo/Patrick Semansky

Συγκεκριμένα πριν μπει στο Air Force One ένα τζιτζίκι πήγε πάνω του και τον ενόχλησε. Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες που δείχνουν τον Τζο Μπάιντεν να διώχνει το τζιτζίκι πίσω από τον λαιμό του με το χέρι του. Μάλιστα λίγο μετά πλησίασε τους δημοσιογράφους και τους είπε «προσέξτε τα τζιτζίκια».

«Θα θυμάμαι αυτήν την ατελείωτη καθυστέρηση για πολλά χρόνια από τώρα», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του CNN, Phil Mattingly αναφερόμενος στην καθυστέρηση της αναχώρησης των δημοσιογράφων που τελικά χρειάστηκε να επιβιβαστούν σε άλλο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν με ασφάλεια.

Να σημειωθεί ότι τα τζιτζίκια έχουν καταλάβει τις Ανατολικές ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα καθώς δισεκατομμύρια από το είδος «Brood X» επέστρεψαν μετά από 17 χρόνια. Όπως αναφέρει το CNN, θα πεθάνουν στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου ενώ η επόμενη φορά που θα εμφανισθεί το συγκεκριμένο είδος αναμένεται να είναι το 2038.

Να θυμίσουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τραβήξει μια ακόμα φορά την προσοχή πάνω του όταν έπεσε τον Μάρτιο στα σκαλιά του Air Force One.

H Βρετανία είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), πριν από την πρώτη και πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γενεύη.

Κατά την αναχώρησή του δήλωσε πως θα καταστήσει «σαφές στον Πούτιν και στην Κίνα«πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη είναι ενωμένες»..

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω