Μοιράσου το αρθρο!

Πρίν λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση της Κόρης της Θήρας
Παρουσία της ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ,στο υπό ανακαίνιση, Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας στην Σαντορίνη.

ΠτΔ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου: «Χθες βρέθηκα, με ιδιαίτερη συγκίνηση, στα εγκαίνια του εξαιρετικού έργου αποκατάστασης της Επισκοπής στη Σίκινο. Σήμερα, ανταποκρινόμενη πρόθυμα, με χαρά μπορώ να πω, στην πρόταση του δημάρχου Θήρας και της υπουργού Πολιτισμού, βρίσκομαι εδώ, στη Σαντορίνη, όπου, 22 χρόνια μετά την ανακάλυψή του, εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό το εξαιρετικής ομορφιάς άγαλμα της Αρχαϊκής Περιόδου “Κόρη της Θήρας”».
Παράλληλα, τόνισε: «Η σημασία που έχει το Αιγαίο, οι Κυκλάδες, αλλά και ο πολιτισμός, όχι μόνο είναι κεφάλαιο για τον τόπο μας, αλλά έχει τη φοβερή δύναμη να θεραπεύει την αγωνία της ψυχής μας, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους. Θα ήθελα για άλλη μία φορά να συγχαρώ την Εφορεία Κυκλάδων, το υπουργείο και τον δήμο γι’ αυτό το σημαντικό έργο που αποδίδεται σήμερα στο κοινό».
Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαρόπουλου επισκέφθηκε το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και ξεναγήθηκε στην έκθεση «Θηραϊκές τοιχογραφίες-Ο θησαυρός του Προϊστορικού Αιγαίου».

κ.ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Όπως είπε στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την αγάπη της στις Κυκλάδες και στον Πολιτισμό παρέτεινε την παραμονή της και είναι μαζί μας σε αυτή την πολύ σημαντική μέρα, καθώς αυτό το μοναδικό εύρημα, επί 22 χρόνια, έμενε στις αποθήκες. Παρά το γεγονός ότι το μουσείο είναι υπό ανακαίνιση, ήρθε η στιγμή να αποδοθεί, κυρίως στους πολίτες της Θήρας και φυσικά στους επισκέπτες της.

κ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ ΔΗΜ.ΘΗΡΑΣ

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας σημείωσε ότι «Οφείλουμε να επισημάνουμε τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της Υπουργού Λίνας Μενδώνη ως προς την τήρηση των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει και να την ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία και την προσφορά της στο νησί μας. Ο Δήμος Θήρας, δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού, έχει συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού, την οποία χρηματοδοτεί με 630.000 ευρώ. Υποέργο της Σύμβασης, με χρηματοδότηση 300.000 ευρώ αφορά τις εργασίες για την έκθεση της Κόρης της Θήρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο».

Η Κόρη της Θήρας, άγαλμα του 7ου αιώνα π.Χ., ήρθε στο φως, τον Νοέμβριο 2000, κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφικής έρευνας στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης της Θήρας, στη νοτιοανατολική Σελλάδα, από τον Θηραίο αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα. Η υπερφυσικού μεγέθους αρχαϊκή κόρη από λευκό ναξιώτικο μάρμαρο, ύψους 2,48μ. με τον σύμφυτο γόμφο ένθεσης στην βάση του, είναι σχεδόν ακέραιη. Το γλυπτό, από το οποίο λείπει μόνο η άκρη της μύτης και ο βραχίονας του λυγισμένου δεξιού χεριού, που ακουμπά στο στήθος, αποτελεί ένα από τα λιγοστά έργα της μεγάλης, σε λίθο, περίοπτης πρώιμης ελληνικής πλαστικής που διασώθηκαν μέχρι τις μέρες μας.

Η κ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΟ

Η ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ επισκέφτηκε το restaurant SEA SIDE BY NOTOS στο ΠΕΡΙΒΟΛΟ της Σαντορίνης και γευμάτισε απο το γνωστό chef ΤΑΣΟ ΜΠΑΧΑΡΙΔΗ που επιμελήθηκε το menu που περιλάμβανε κυρίως ψαρικά….στην φωτογραφία η ΠτΔ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ με τον δεύτερο Υπαρχηγό της κουζίνας (sous chef) κ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΠΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Περισσότερα Εδω