Tα ισπανικά MME αποθεώνουν τον Γιώργο Αθανασιάδη για την εντυπωσιακή εμφάνισή του στη χθεσινή νίκη-έκπληξη (2-1) της Σερίφ Τιράσπολ στην ισπανική πρωτεύουσα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Έλληνας γκολκίπερ «έγραψε» αριθμούς-ρεκόρ, οι οποίοι συγκρίνονται μόνο με την επίσκεψη του Κέιλορ Νάβας με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το Νοέμβριο του 2019.

Ανάμεσά τους συμπιερλαμβάνεται και η πολιτική εφημερίδα «El Pais«, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μέχρι την επίσκεψη του Γιώργου Αθανασιάδη (Ελλάδα, 28 ετών), κανένας τερματοφύλακας δεν είχε φύγει από το Μπερναμπέου στο Champions League, με τόσο καλές αποκρούσεις, μετά από βομβαρδισμό τέτοιων διαστάσεων».

Όπως σημειώνει, «ο τερματοφύλακας της Σερίφ είδε τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον «πυροβολεί» 31 φορές, να δέχεται στην περιοχή του 29 σέντρες και 13 κόρνερ, μια πολιορκία με κάθε τρόπο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Opta (βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων)», προσθέτοντας ότι «ο Έλληνας, δανεικός τη φετινή σεζόν από την ΑΕΚ με αντάλλαγμα 250.000 ευρώ, σταμάτησε όλα τα σουτ που ήταν στο στόχο: 11 αποκρούσεις κάθε είδους, ακόμα και με το κεφάλι».

Σύμφωνα με την El Pais, ο τελευταίος τερματοφύλακας που είχε ανάλογες αποκρούσεις σε μια ευρωπαϊκή επίσκεψη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήταν ο Κέιλορ Νάβας τον Νοέμβριο του 2019 με την Παρί Σεν Ζερμέν, τη νύχτα που ο Μενιέ έσπασε τον αστράγαλο του Αζάρ.
«Σταμάτησε τα 11 από τα 13 σουτ που δέχτηκε στην εστία, σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 2-2. Κανένας φιλοξενούμενος τερματοφύλακας δεν κέρδισε ποτέ έναν αγώνα Champions League στο Μπερναμπέου με περισσότερες αποκρούσεις από τον Αθανασιάδη. Η ομάδα του νίκησε με 1-2. Οι πιο κοντινοί ήταν ο Ντίντα, ο οποίος σταμάτησε οκτώ σουτ με τη Μίλαν το 2009, και ο Ακινφέεφ της ΤΣΣΚΑ, επίσης με οκτώ το 2018» συμπληρώνει η εφημερίδα.

«Ο εξόριστος Έλληνας έφυγε με το τρόπαιο του καλύτερου παίκτη του αγώνα. Κατάφερε μόνο να τον «νικήσει», και από το σημείο του πέναλτι, ο Μπενζεμά, ο οποίος έγινε τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 72 γκολ».

Επίσης, σύμφωνα με την Opta, η Σερίφ έγινε η τέταρτη ομάδα που πήρε τη νίκη στο «παρθενικό» παιχνίδι της στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά τη Γιουβέντους το 1962, την Άρσεναλ το 2006 και τη Λίβερπουλ το 2009.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω